POPOVIĆ U MOSKVI: Razgovor sa Kosačovim o jačanju saradnje Srbije i Rusije
Foto: SNP

Lider SNP sa visokim funkcionerom Jedinstvene Rusije

POPOVIĆ U MOSKVI: Razgovor sa Kosačovim o jačanju saradnje Srbije i Rusije

Politika -
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović sreo se u Moskvi sa predsednikom Odbora za spoljne poslove u Gornjem domu ruskog parlamenta Konstantinom Kosačovim.

Na sastanku je razmatrano pitanje predstojećih izbora u Srbiji, saopšteno je iz SNP-a.

"Kosačov je istakao da Rusija sa pažnjom prati događanja vezana za predstojeće izbore i izrazio nadu da će posle izbora zvanični Beograd još više ojačati institucionalne kapacitete za razvoj bliže i intenzivnije saradnje sa Rusijom.Popović je posebno istakao važnost razvoja ekonomske saradnje Srbije i Rusije, gde postoji velika šansa za rast izvoza srpskih proizvoda na rusko tržište", navodi se u saopštenju.

"Srbija ima povlašćeni status u ekonomskim odnosima sa Rusijom, koji u ovom trenutku ne koristi u dovoljnoj meri. Siguran sam da bi naša zemlja, sa pravilnim pristupom ovom pitanju, mogla veoma brzo da napravi odlične rezultate u ekonomskoj saradnji sa Rusijom. Tu leži velika šansa za oporavak srpske privrede i otvaranje novih radnih mesta“, rekao je Popović.

Kosačov i Popović su se saglasili da nekontrolisani priliv migranata na evropski kontinent predstavlja veliku bezbednosnu pretnju za čitavu Evropu.

„Nepostojanje zajedničke evropske strategije za pristup ovom problemu, navodi Srbiju da vodi samostalnu i suverenu migrantsku politiku, stavljajući na prvo mesto bezbednost svojih građana“, rekao je Popović.

On je istakao da Srbija treba da zaštiti svoje granice, onako kako je to uradila većina članica EU.

„Na granice je potrebno postaviti fizičke barijere i ojačati njihovu kontrolu uz pomoć vojske, kako bi se zaustavio nekontrolisani priliv migranata na teritoriju Srbije“, istakao je Popović.

Konstantin Kosačov je ujedno i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track