Ditman kod Vučića: Sa ambasadorom Nemačke o zapošljavanju
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Vlada Srbije

Ditman kod Vučića: Sa ambasadorom Nemačke o zapošljavanju

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom sa kojim je razgovarao o inicijativi Nemačke i Srbije za organizovanje konferencije o održivom rastu i zapošljavanju.

Ambasador Ditman istakao je da Nemačka u potpunosti podržava razvoj ekonomske saradnje sa Srbijom, što pokazuje i kroz inicijative svoje vlade, ali i prisustvom i interesovanjem nemačkih kompanija da posluju u Srbiji, saopšteno je iz Nemanjine 11.

"Nemačke firme koje su trenutno ovde, zadovoljne su poslovnim okruženjem", naglasio je nemački ambasador.

Premijer Vučić zahvalio je ambasadoru Ditmanu na velikoj pomoći koju Nemačka pruža Srbiji kada je reč o ekonomskim reformama koje vlada sprovodi, kao i na podršci za unapređenje razvoja preduzetničkog duha. Premijer je istakao da je konferencija od izuzetnog značaja za nove projekte i privlačenje većeg broja nemačkih investicija u Srbiju. Vučić je naglasio i da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu i da preduzima odgovorne korake u svim segmentima usklađivanja sa pravnim tekovinama Evropske unije.

Nemačka podržava razvoj ekonomske saradnje sa Srbijom

Ambasador Nemačke u Beogradu Aksel Ditman izjavio je danas da Nemačka u potpunosti podržava razvoj ekonomske saradnje sa Srbijom. "Nemačke firme koje su trenutno ovde, zadovoljne su poslovnim okruženjem", rekao je Ditman na sastanku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je navedeno u saopštenju, premijer Srbije je kazao i da je inicijativa dve zemlje za organizovanje konferencije o održivom rastu i zapošljavanju bitna, jer je takav skup od izuzetnog značaja za nove projekte i privlačenje većeg broja nemačkih investicija u Srbiju. Vučić je zahvalio ambasadoru na pomoći koju Nemačka pruža Srbiji tokom ekonomskih reformi koje vlada sprovodi, kao i na podršci za unapredjenje razvoja preduzetničkog duha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track