Dejanovićeva: SPS i u budućoj vladi

Izbori 2012.

Dejanovićeva: SPS i u budućoj vladi

Politika -
Đukić -Dejanović je kazala da bi htela da zahvali građanima što su izrazili onu volju koja znači poverenje određenim opcijama za naredni period, da Srbija ide napred, da život svakog čoveka bude, pre svega na socijalnom i ekonomskom planu, bolji

BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je večeras da očekuje da će koalicija okupljena oko SPS-a biti deo buduće vlade jer je na na ovim izborima postigla duplo bolji rezultat nego pre četiri godine.

"Naš rezultat je duplo bolji nego što smo ga imali pre četiri godine. Time su građani pokazali da smo dobili pozitivnu ocenu za sve ono što smo radili", rekla je Dejanovićeva.

Na pitanje da li ostavlja mogućnost za pregovore o formiranju Vlade i sa SNS, ona je odgovorila da serija pregovora i razgovora tek sledi i da će oni koji su postigli najbolji rezultat na parlamentarnim izborima biti prvi partneri za razgovore.

Na ponovljeno pitanje da li to znači da ne isključuje mogućnost razgovora sa SNS, ona je odgovorila :"Meni se čini da nije tako... hajde da sačekamo rezultate".

Ona je navela da je važno da se pregovori o formiranju vlade počnu što je moguće brže jer Srbiju čeka mnogo posla.

Predsednica Narodne skupštine Srbije, koja zamenjuje i predsednika Republike, Slavica Đukić -Dejanović izjavila je večeras da su građani u dostojanstvenoj atmosferi obavili svoju građansku dužnost.

Na prijemu povodom opštih izbora u Srbiji, ona je kazala da bi htela da zahvali građanima što su izrazili onu volju koja znači poverenje određenim opcijama za naredni period, da Srbija ide napred, da život svakog čoveka bude, pre svega na socijalnom i ekonomskom planu, bolji.

"Ta atmosfera mira, a s obzirom na činjenicu da smo imali izbore i na Kosovu i Metohiji, je nešto zbog čega možemo biti zadovoljni", kazala je Đukić-Dejanović.

Ona je dodala i da je činjenica da će oni koji budu dobili najveće poverenje morati zaista mnogo da rade za građene koji su danas svoj posao uradili krajnje korektno.

Đukić-Dejanović je kazala da su u izborni štab Socijalističke partije Srbije (SPS) stigla dve trećine rezultata.

Prema tim rezultatima na predsedničkim Boris Tadić vodi sa 26,1 odsto, a Tomislav Nikolić je dobio 25,7 odsto, dok je Ivica Dačić osvojio 16,1 odsto glasova.

Što se tiče parlamentarnih izbora, prema rezultatima koji su dospeli u izborni štab SPS, lista "Izbor za bolji život Boris Tadić" osvojila je oko 24,5 odsto glasova, koalicija oko SNS-a 23,9 odsto i SPS 15,1 procenata.

"To su rezultati kojima smo zadovoljni. U vlasti smo i povećali smo izborni rezultat u odnosu na prošle izbore duplo. To je nešto što hrabri, ali treba sačekati definitivne rezultate", kazala je ona.

Prema njenim rečima ima uslova da se brzo formira vlada, ali su sada na potezu snage koje su dobile najviše glasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track