ŠEŠELJ ODLUČAN: Idem u izbornu pobedu, a ne u Hag
Foto: Beta

Trubunal ga ne zanima

ŠEŠELJ ODLUČAN: Idem u izbornu pobedu, a ne u Hag

Politika -
Govoreći o očekivanjima na predstojećim izborima, Šešelj je kazao da će SRS dobiti najmanje 20 odsto glasova

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da nije dobio nikakav dopis iz Haga o izricanju presude, kao i da ga jedino interesuje izborna kampanja. Šešelj je za "Večernje novosti" od četvrtka kazao da je sa Haškim tribunalom "završio" i da ga ne zanima "šta će da kažu".

Upitan da li ga je neko od predstavnika vlasti zvao i da li očekuje da će biti izručen Hagu, Šešelj je kazao da ga niko nije pozvao od kada se vratio u Srbiju i ponovio da dobrovoljno neće otići u Sheveningen. "Sve što sam imao da kažem Nikoliću, rekao sam mu na 'Tviteru'. Vučić neka radi šta hoće", rekao je lider radikala.

Govoreći o očekivanjima na predstojećim izborima, Šešelj je kazao da će SRS dobiti "najmanje 20 odsto glasova". "Imaćemo tribine po svim krajevima, ali i mitinge u većini gradova i naravno, u Beogradu. Na žalost, na Kosovo i Metohiju neću ići jer nemam pravo da koristim ličnu kartu i da putujem. Naša država tretira KiM kao inostranstvo. Ne mogu ni u Republiku Srpsku, ni u Makedoniju, Crnu Goru", kazao je on.

Prema njegovim rečima, eventualna koalicija SRS sa Srpskom naprednom strankom je moguća samo ako se SNS odrekne EU i u potpunosti se okrene Rusiji.

Šešelj je demantovao da je rekao kako će SRS učestvovati na izborima koje budu organizovale kosovske vlasti već da je članovima stranke kazao da sami odluče da li će na tim izborima učestvovati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track