Šešelj: Nikada nisam pucao na Sarajevo, ali sam pucao s Grbavice na rovove
Foto: Nebojša Mandić

Lider radikala o učešću u ratu u BiH

Šešelj: Nikada nisam pucao na Sarajevo, ali sam pucao s Grbavice na rovove

Politika -

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj večeras je u emisiji Pressing na N1 poručio da nema nameru da ide u Haški tribunal 31. marta i osvrnuo se na svoju ulogu u ratu u BiH.

"Neću otići u Hag. Ja nisam ni pozvan, pozvana je Vlada Srbije. Nisam ni tražio da me puste, neću da se vraćam", kazao je Šešelj o pozivu Haškog tribunala.

Tvrdi da je imao egzaktne dokaze da se Tužilaštvo u Haškom tribunalu služi nezakonitim radnjama kada je reč o svedocima u njegovom slučaju."Dva osnovna dela za koje meni sude su ratni zločin i zločin protiv čovečnosti. Statut tribunala poznaje četiri teška krivična dela, a meni se sudi za dva".

Takođe, Šešelj je kazao da dobrovoljci SRS nisu učestvovali u zločinima koji im se pripisuju."U slučaju Štrpci nijedan dobrovoljac SRS nije učestvovao. UDBA je pokušala da nas umeša. Nikada dobrovoljce nismo slali u Višegrad. Do 94. se nisam viđao u Višegradu sa Milanom Lukićem"."Nikada nisam pucao na Sarajevo, ali sam pucao na linijama fronta. Čak sam s Grbavice pucao na brdo iznad gde su bili rovovi", kazao je Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track