AMBASADOR SAD: Meta napada nije bila lokacija koju smo dobili od Srbije
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Kajl Skat o otetim Srbima

AMBASADOR SAD: Meta napada nije bila lokacija koju smo dobili od Srbije

Politika -
BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je da meta koju su u Libiji prošlog petka gađale američke snage nije lokacija koju je Srbija podelila sa službama SAD, u pokušajima da oslobodi dvoje srpskih službenika koji su u Libiji držani kao taoci.

Ima mnogo stvari koje su još nejasne i mislim da ne možemo da komentarišemo detalje, ocenio je Skat i istakao da je zato najbolje da se fokusiramo na činjenice.

Dvoje srpskih diplomata je kidnapovano, sada su mrtvi i to je velika tragedija, rekao je Skat, koji je ministru Ivici Dačiću i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, čim je za to čuo, odmah izjavio saučešće.

Državni sekretar Džon Keri je isto bio u kontaktu sa Vučićem i obećao nastavak saradnje u pokušajima da se saznaju svi detalji i da podelimo informacije između naše dve službe, rekao je Skat.

"Toliko znamo. U ovom trenutku najvažnija stvar je da damo prostor porodicama da žale i da nastavimo sa istragom detalja. Dok to ide, činjenice su, kako ih ja znam, da su dvoje vaših ljudi bili kidnapovani", rekao je Skat.Srpske vlasti su učinile sve što je u njihovoj moći da ih lociraju i oslobode, ocenio je Skat.

Prema njegovim rečima, vlasti Srbije su u tom procesu podelile sa specijalnim službama SAD informacije o lokaciji za koju su sumnjale da otmičari drže službenike Ambasade.

Porodice na komemoraciji (Foto: Tanjug/Srđan Ilić)
Porodice na komemoraciji (Foto: Tanjug/Srđan Ilić)

"Učinili smo šta smo mogli da saznamo da li su tamo. Nismo mogli da saznamo informacije, ali ono što mogu da kažem je da meta koja je gađana prošlog petka nije ista meta koju su sa nama podelile srpske službe bezbednosti", poručio je Skat.

"Mogu da kažem da je meta koju smo pogodili bila pod stalnom prismotrom stotinama sati pre napada i tokom celog perioda nije bilo dokaza da je na toj poziciji bilo civila, a sigurno ne stranih talaca", naglasio je Skat.

(N1/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track