Dodik: Tadić ima više šansi u drugom krugu izbora

Dodik: Tadić ima više šansi u drugom krugu izbora

Politika -
Tadićeve šanse leže u koalicionom kapacitetu koji ima njegova stranka, kaže predsednik RS

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić ima više šansi od svog protivnika Tomislava Nikolića iz Srpske napredne stranke da pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji.

Dodik je za Radio-televiziju RS (RT RS) ocenio da Tadićeve šanse leže u koalicionom kapacitetu koji ima njegova stranka, dodajući da će od ishoda predsedničkih izbora zavisiti i izbor nove Vlade Srbije.Predsednik parlamenta RS Igor Radojičić izjavio je da je najveći uspeh na izborima u Srbiji postigla Socijalistička partija Srbije, bez koje, kako je naveo niko neće moći formirati novu Vladu. On je još kazao da će, po svemu sudeći, najmanje tri stranke morati da formiraju novu izvršnu vlast u Srbiji.

Potpredsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić rekao je da se ova stranka nije mešala u izborni proceš u Srbiji, ali da bi želeli da se u toj zemlji dese promene.Tadić je naveo da bi SDS volela da u drugom krugu predsedničkih izbora pobedi kandidat SNS-a Tomislav Nikolić. Političari iz RS smatraju da bez obzira ko će pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora i koje će stranke formirati novu srpsku Vladu, to ne bi trebalo da utiče na dobre osnose Srbije i RS i sprovođenje postojećeg Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track