JOVANOVIĆ: Nikada neću odustati od jedinstvene Demokratske stranke
Foto: Fonet Aleksandar Levajkovic

Lider LDP još 2013. pokrenuo inicijativu

JOVANOVIĆ: Nikada neću odustati od jedinstvene Demokratske stranke

Politika -
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da od 2013. želi da se obnovi jedinstvena Demokratska stranka kao jaka opozicija Srpskoj naprednoj stranci.

"Zajednički izlazak LDP, SDS i DS na izbore bio bi prvi korak ka tom cilju", objašnjava on.

Jovanović je rekao da je odluka Demokratske stranke da ne formira zajedničku predizbornu listu sa LDP i SDS, legitimna. On smatra da su opozicione stranke prekasno započele razgovore, i da u ovom trenutku nije bilo dovoljno vremena da se prevaziđu razlike koje postoje između njih.

Predsednik LDP podseća da je još 2013. godine izašao sa inicijativom da opozicione stranke postignu dogovor oko jedinstvene predizborne liste, što bi bio uvod u integrisanje u jaku, jedinstvenu proevropsku demokratsku stranku.

“To je prva faza, bez ikakvog fiksiranja ili opsesije pravljenja stranke po svaku cenu. Zajednički izlazak na izbore bi nas približio. Kad razgovaram sa DS znam šta je tema, razgovaramo sa ambicijom da se obnovi DS i od tog cilja ne treba odustati. Ni Tadić, ni Pajtić nisu u tom smilsu bili previše drugačiji od mene”, kaže Jovanović i dodaje da su neki dogovori ipak postignuti, poput zajedničkih lista na izborima za pojedine opštine.

Govoreći o odnosu LDP prema SNS, Jovanović kaže da nikada nije želeo da bude u koaliciji sa Vučićem.

“Nikada nisam bio fasciniran Vučićem i nikada mi nije bio opsesija”, tvrdi lider LDP i dodaje da se glasine o tome kako njegova stranka ima ambicije da “zameni” SPS u Vladi Srbije šire iz dva razloga – prvo zato što neko misli da će na taj način doći do glasača, a drugo zato što on smatra da Vučić nije ni Čerčil, ni De Gol, ali da nije ni Hitler.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track