PUTIN OBEĆAO POMOĆ U IZGRADNJI HRAMA SVETOG SAVE Nikolić: Nije lako biti brat Srbinu, ni brat Rusu
Foto: Zorana Jevtić/Arhivska Fotografija

Predsednik Srbije u poseti Moskvi

PUTIN OBEĆAO POMOĆ U IZGRADNJI HRAMA SVETOG SAVE Nikolić: Nije lako biti brat Srbinu, ni brat Rusu

Politika -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Moskvi sa predsednicom ruske Agencije za dijasporu Ljubov Glebovom koja je poručila da će ruska kompanija "Gaspromnjeft"spremna da izdvoji četiri miliona evra za oslikavanje hrama Svetog Save u Beogradu.

Glebova je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Moskvi navela da taj hram ima značaj za sve Slovene i pravoslavne narode, a posebno za Ruse koji su napustili domovinu.

Prema njenim rečima, srpska strana treba da preuzme odgovornost za pripremne radove, a ruska strana trenutno sprovodi izbor izvođača radova.

"Veliki novac će se potrošiti u vreme žestoke krize i zato tražimo najoptimalnija rešenja da se radovi obavljaju po planu, u skladu sa nalogom predsednika Vladimira Putina - o pomoći u dogradnji hrama", rekla je Glebova.

Nikolić je izrazio uverenje da će hram biti završen "na radost celog hrišćanskog sveta", ali i naglasio da nije lako biti brat Srbinu, ali da nije lako ni biti brat Rusu.

"Ovo će nas povezati jače možda nego što ste vi toga svesni. To je dubinska veza sa srpskim narodom, a ne sa rukovodstvom. Mi ćemo svi jednog dana da odemo, a ostaća ta veza", naveo je Nikolić.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track