Vladan Glišić: Narodna mreža ulazi u predizbornu trku, narednih dana predajemo listu!
Foto: Printscreen N1

Novoformirani pokret

Vladan Glišić: Narodna mreža ulazi u predizbornu trku, narednih dana predajemo listu!

Politika -
Jedan od lidera novoformiranog pokreta “Narodna mreža” Vladan Glišić najavljuje da će oni predati izbornu listu narednih dana i ući u predizbornu trku.

Glišić je istakao da se taj pokret zalaže za “lečenje svih rana” koje su se desile narodu u poslednjih 15 godina.

Na međunarodnom planu se zalažemo za aktivnu neutralnost Srbije u političkom i vojnom smislu koja mora da bude garantovana od Rusije i Kine, preko Saveta bezbednosti. Na unutrašnjem planu se zalažemo za politiku koja će dati jasne vizije o tome kako Srbija u političkom smislu treba da izgleda”, naglašava on.

Dodaje da Srbija mora da bude zemlja u kojoj stranke neće imati monopol.

“Neke promene u zakonodavstvu govore da će promene ići u tom pravcu kao što je, na primer, zabrana reklamiranja stranaka u plaćenim terminima. Zalažemo se i da se razvlaste velike stranačke vojske koje idu sa plakatima. Treći segment je bitan i tražićemo da se spreče situacije u kojoj su građani izloženi progonu od izvršitelja. Tražićemo zamrzavanje dugova i izvršnih postupaka za male iznose”.

On navodi da, iako je pokret formiran početkom marta, nisu zakasnili za ove izbore jer se nisu ni projektovali samo za ove izbore. Očekujemo nove izbore ubrzo pa smo kandidovali politiku koja će u budućnosti dati svoj rezultate, ističe Glišić. Prema njegovim rečima, iako ima dosta stranaka i koalcija na političkoj sceni dolaze nove generacije političara i biće mesta za nove politike.Ocenjuje da kampanja neće biti laka, da će biti dosta “udaranja” jer svi akteri zastupaju istu politiku – Srbija u EU.

“Mi mislimo da treba napustiti politiku 'EU nema altrenativu', da treba demontirati sve ono što je urađeno u našem sistemu do sada s tim što ne treba praviti radikalne zaokrete jer mi kao društvo i kao država nismo spremni za to ali treba početi postavljati pozicije tako da Srbija izlazi iz izolacije u koju ju je gurnula politika 'Po svaku cenu u EU' i povezivati se sa zemljama, kapitalom, međunarodnim investicionim fondovima koji nisu na zapadu već su sada na istoku”, kaže Glišić.

On ističe da treba sarađivati sa Kinom ali i sa Rusijom i to u vojnom i ekonomskom smislu. Dodaje da Srbija ne treba da uđe u NATO već da treba da se formira balkanski savez zemalja koji bi bio aktivno vojno neutralan.

(N1info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track