KOSTA ČAVOŠKI: Haški tribunal je čisto izrugivanje pravu i pravdi!

Presuda prvom predsedniku Srpske

KOSTA ČAVOŠKI: Haški tribunal je čisto izrugivanje pravu i pravdi!

Politika -

Zgrožen sam haškom presudom koja je izrečena Radovanu Karadžiću, čime je po ko zna koji put potvrđeno da je Haški tribunal puko izrugivanje pravu i pravdi, ocenio je akademik Kosta Čavoški posle izricanje presude Radovanu Karadžiću, koga je Haški tribunal prvostepeno osudio na 40 godina.

- Presuda Radovanu Karadžiću je nastavak primene konstrukcije združenog zločinačkog poduhvata tako što su njemu lično pripisani svi zločini koje je bilo ko od Srba počinio na tlu BiH. To bi bilo isto kao kada bi Džordž Buš, kao vrhovni komandant SAD, odgovarao za sva zlodela koja su počinili američki vojnici u Iraku, Avganistanu i svim zemljama u kojima je Amerika vršila vojne intervencije van teritorije SAD. Srbi i Vojska RS, pritom, nisu vodili nikakav osvajački rat, već su branili svoja vekovna ognjišta posle dvostrukog genocida koji su preživeli u Prvom i Drugom svetskom ratu - podvukao je Čavočki.

- Radovan Karadžić je upravo sprečio novi genocid nad srpskim narodom u BiH i osnovao Republiku Srpsku, najveću srpsku pobedu u 20. veku, zašta mu pripada neprolazna zasluga - zaključuje akademik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track