EVO ŠTA JE KARADŽIĆ REKAO AGENTIMA NA LETU ZA HAG: Da sam imao 600 evra mesečno, nikad me ne biste pronašli!
Foto: Profimedia

Novi detalji hapšenja prvog predsednika RS

EVO ŠTA JE KARADŽIĆ REKAO AGENTIMA NA LETU ZA HAG: Da sam imao 600 evra mesečno, nikad me ne biste pronašli!

Politika -

BEOGRAD - Radovan Karadžić, prvi predsednik RS, lične stvari koje je poneo u Hag neposredno pred ulazak u avion posle hapšenja primio je kao dr Dragan Dabić! Na letu do Roterdama poručio je srpskim agentima da ga nikad ne bi pronašli da je mesečno imao sigurnu zaradu od 600 evra i da će u pritvoru jesti samo semenke, otkriva Kurir.

- Karadžić je uoči odlaska u Sheveningen prilikom preuzimanja stvari od suda dobio potvrdu na ime dr Dabić. Na tom papiru je bio spisak svih njegovih stvari. Kad je video da na dnu potvrde stoji Dragan Dabić, a ne Radovan Karadžić, upitao je da li on sada može da preuzme stvari i potpiše se pravim imenom i prezimenom. U sudu su mu rekli da može.

Nakon toga, Karadžića smo uveli u avion Vlade Srbije i leteli smo oko sat i po do Roterdama - ispričao je tada Kuriru izvor iz bezbednosnih struktura. On dalje otkriva da je Karadžić tokom leta bio vrlo miran i staložen. Ništa nije hteo da jede i pije, a posle pola sata otvorio se dvojici srpskih agenata.

- Da sam mesečno imao sigurnu zaradu od 600 evra, nikad me ne biste pronašli... Ja tamo neću da štrajkujem glađu! Jedem samo semenke, i tamo ću da jedem semenke i da se zdravo hranim. Ja imam tu moć, energiju da pomažem ljudima, nisam ih varao... Ovakav način života me je održao tokom svih ovih godina.

Neću nikome da otkrivam tamo kako sam se sve skrivao da ih ne bih doveo pod udar zakona... Inače, uvek sam u unutrašnjem džepu imao svoju pravu sliku - za ne daj bože, ako mi se nešto desi, da se zna da je u pitanju Radovan Karadžić - govorio je Karadžić.

Britanski novinar tvrdi ODALA GA DLAKA S BRADE Radovan Karadžić uhapšen je 21. jula 2008. godine, i to pod lažnim imenom dr Dragan Dabić. Karadžić je u bekstvu bio 13 godina. Kako je u svojoj knjizi otkrio Džulijan Bordžer, britanski novinar i spoljnopolitički urednik Gardijana, Karadžića je odala dlaka s brade. - Agenti BIA imali su pouzdanu informaciju da se on krije u Beogradu pod imenom Dragan David Dabić, da je doživeo neverovatnu fizičku transformaciju, radio kao alternativni psihoterapeut i „lečio“ na krajnje nesvakidašnji način - tražeći od pacijenata da piju mokraću. Kako bi bili sigurni da je u pitanju Karadžić, agenti su za pacijentkinju podmetnuli jednu ženu. I dok ju je dr Dabić navodno isceljivao, ona mu je krišom otkinula dlaku s brade, za koju je DNK analiza kasnije potvrdila da zaista pripada Karadžiću.

kurir.rs/S.V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track