ČEPURIN KOD VUČIĆA: O presudi Karadžiću, neutralnosti, NATO...
Foto: Tanjug Tanja Valič

Susret u Vladi Srbije

ČEPURIN KOD VUČIĆA: O presudi Karadžiću, neutralnosti, NATO...

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin saglasili su se danas da presuda Haškog tribunala izrečena Radovanu Karadžiću ne sme biti iskorištena za pokušaje nametanja kolektivne krivice jednom narodu, niti za dovođenje u pitanje statusa i ovlašćenja RS koji proističu iz Dejtonskog sporazuma.

Ambasador Čepurin je izrazio podršku i solidarnost sa Srbijom i srpskim narodom povodom godišnjice početka bombardovanja Jugoslavije od strane NATO.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, u razgovoru je istaknuto da su i 17 godina nakon tragičnih događaja vidljive teške posledice agresije, koja je dovela do mnogobrojnih ljudskih žrtava, velike materijalne štete, te drastičnih posledica po mir i stabilnost u regionu.

Srpski premijer i ruski ambasador su razgovarali i o pitanju vojne neutralnosti Srbije kao značajnom faktoru koji doprinosi jačanju bezbednosti i stabilnosti na Balkanu, ali i u Evropi u celini. Ruski diplomata je, kako se navodi, izrazio negodovanje zbog kampanje laži koji predstavnici pojedinih nevladinih organizacija iznose protiv uloge Rusije u oslobodilačkom Drugom svetskom ratu. Istovremeno, Čepurin je zahvalio rukovodstvu Srbije na privrženosti očuvanju ideala antifašističke borbe i istorijske istine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track