VUČIĆ SA AMBASADOROM BELORUSIJE: Hvala Minsku na prijateljstvu i podršci!
Foto: Printscreen Twitter

Sastanak u Vladi Srbije

VUČIĆ SA AMBASADOROM BELORUSIJE: Hvala Minsku na prijateljstvu i podršci!

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Belorusije Vladimirom Čuševim i tom prilikom je prihvatio poziv premijera Andreja Kobjakova da poseti Belorusiju.

Vučić je izrazio zahvalnost Belorusiji na prijateljskom odnosu i principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i tokom glasanja na Generalnoj konferenciji Uneska o zahtevu tzv. Kosova za prijem u članstvo te organizacije.

Vučić i Čušev su istakli da će Protokol o saradnji, koji je pre dva dana potpisan u Minsku tokom zasedanja srpsko-beloruske Međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, značajno doprineti kontinuiranom rastu trgovinske razmene, proširenju ekonomske saradnje i podstaći međusobne investicije.

Srpski premijer je zahvalio Belorusiji što je otvorena za kompanije iz Srbije, kao i na tome što se zalaže da tržište Evroazijske ekonomske unije bude pristupačnije za izvoz srpskih proizvoda, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Tokom sastanka su, kao oblasti koje pružaju najveće mogućnosti za unapređenje saradnje, izdvojene mašinska i automobilska industrija, poljoprivreda, hemijska i farmaceutska industrija, kao i građevinarstvo.

Dogovoreno je da se što pre počne sa realizacijom predloženih projekata, poput zajedničke proizvodnje vatrogasnih vozila, traktora i autobusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track