Vučić o priznanju Kosova: Ništa od toga

Vučić o priznanju Kosova: Ništa od toga

Politika -
BANJSKA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da neće biti ništa od priznanja Kosova, kada je reč o stavu Beograda.

Vučić je, odgovarajući na pitanje albanskih novinara kada će doći u zvaničnu posetu Prištini, konstatovao da mu isto pitanje svaki put postave, aludirajući na to kada će Srbija da prizna Kosovo. “Srpski premijer obilazi različite delove Kosova. Ponovo ću obići manastir u Gračanici, Laplje selo, Kosovo polje, razgovaraću sa ljudima. Uvek sam spreman da razgovaram i sa Albancima”, rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da će inaugiracija kosovskog predsednika biti u petak i da bi Vučić mogao da dođe u zvaničnu posetu Prištini, premijer Srbije je odgovorio da neće biti ništa od toga, “niti čhe toga dugo biti”.

Na komentar da bi posle predstojećih izbora na premijersku funkciju mogao da dođe neki političar opozicije, koji bi priznao Kosovo, Vučić je odgovorio da mogu tome da se nadaju. “Možda vam se ti snovi i ostvare. Nemam ništa protiv, nadajte se, možda to i da vam se desi, ali ne bih se mnogo kladio na to”, poručio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track