DAČIĆ O RATU ISTRAŽIVANJIMA: Malo morgen mi pada rejting!
Foto: Zorana Jevtić

SPS i DS uzvraćaju premijeru Vučiću

DAČIĆ O RATU ISTRAŽIVANJIMA: Malo morgen mi pada rejting!

Politika -
Lidera socijalista nimalo nisu potresli rezultati koji su zabrinuli premijera, a predsednik demokrata Bojan Pajtić kaže da je obična glupost to da padaju ispod cenzusa

BEOGRAD - Socijalisti i demokrate potpuno su samouvereni da će super proći na izborima, te odbacuju rezultate istraživanja koje je zabrinulo premijera Aleksandra Vučića, a po kome SPS pada na svega 9,2 odsto, a DS čak ide ispod cenzusa!Podsetimo, reč je o istraživanju koje je premijer dobio u četvrtak uveče, a zbog kog je rekao da je „koalicija koju predvodi nikad bliže gubitku izbora“.Dačić, kako tvrdi za Kurir, u te rezultate uopšte ne veruje.Slobina škola- Što bi rekao Sloba Milošević: „Malo morgen!“ Nisam verovao istraživanjima ni pre, pa ne verujem ni sad. Uskoro će se na izborima najbolje videti koliko ko vredi - kaže Dačić.Isto tvrdi i lider DS Bojan Pajtić, koji poručuje da je to najgluplja moguća kampanja.- Svako zna da je DS najveća opoziciona stranka, a već godinu i po dana naš rejting nije pao ispod 11 posto. Niko normalan neće poverovati da je rejting DS pao za dve trećine zato što je Šešelj oslobođen. Koješta - naglašava Pajtić.

Ubeđen u dobar rezultat... Bojan Pajtić veruje samo svojim istraživanjima
Ubeđen u dobar rezultat... Bojan Pajtić veruje samo svojim istraživanjima

Ipak, nije da Vučićeve izjave i novi rezultati istraživanja nisu dotakli demokrate i socijaliste, jer su i jedni i drugi usijali društvene mreže komentarima, ali i slanjem saopštenja.Tako je DS juče ocenio da podrška građana toj stranci raste, a da rejting SNS opada zbog rasta pristalica SRS.- Nepotpisana istraživanja javnog mnjenja, koja naručuje i pušta Vučićev režim, dokaz su da se SNS plaši jedino DS. Jasno je da DS neće ulaziti u njegovu vladu jer je jedina alternativa vlasti SNS, a da su sve njihove vlade bile šampioni neznanja, zaduživanja, neodgovornosti i bezobrazluka - navodi se u saopštenju DS i dodaje:- Vučić i SNS će pravi odgovor dobiti 24. aprila od građana, koji žele da žive normalno i žele da žive sada.Potpredsednik SPS Branko Ružić reagovao je na Tviteru, gde je, uz fotografiju naslovne strane Kurira na kojoj su glavna tema upravo šokantni rezultati istraživanja, ostavio i komentar: „Čemu briga? Mi ne padamo, tih birača smo se ratosiljali odavno. Ko pada, videćemo.“TurbulentnoPodsetimo, istraživanje koje je navelo premijera da kaže da koalicija koju predvodi nikad nije bila bliža gubitku izbora, a u koje je Kurir imao uvid, inače rađeno telefonskim putem odmah posle oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju, pokazuje da SNS trenutno ima 45, SRS 9,4, SPS 9,2, SDS-LDP-LSV 5,3, Dosta je bilo 5,2, DSS-Dveri 5, DS 4, Levica Srbije 2, Narodna mreža i Zavetnici po 1,5 odsto.

Navodno istraživanje EUSNS PADA NA 35,3, DS SKOČIO NA 11,4Prema navodnom istraživanju EU, na koje se pozivaju pojedine stranke iz opozicije, demokrate imaju čak 11,4 odsto, dok je SNS, navodno, pao na 35,3.Socijalisti, prema tom istraživanju, imaju 12,1, DSS-Dveri 9,2, SRS 6,9, SDS-LDP-LSV 5,4, a pokret Dosta je bilo Saše Radulovića 3,7. To istraživanje je, navodno, urađeno na uzorku od 3.145 ispitanika.

Bojan Klačar, CesidNAPREDNJACI I SOCIJALISTI JEDINI SIGURNIBojan Klačar iz Cesida kaže da je u društvu trenutno klima takva da najviše pogoduje desničarskim strankama, a naročito radikalima, te da nije iznenađenje da i SRS i DSS i Dveri budu u naletu.- Ali nemoguće je da će oni toliko dugo da zadrže ta j nalet jer su radikali stranka događaja. Za DS jeste iznenađenje da su ispod cenzusa, jer mi takve rezultate nismo nalazili. SNS je stabilan na prvom, a SPS na drugom mestu i tu se i ne očekuju iznenađenja. To su dve stranke za koje se jedino sa sigurnošću može reći da prelaze cenzus - rekao je Klačar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track