O ODNOSIMA SRBIJE I RUSIJE: Popović (SNP) sa Kosačovim i Rjazanskim
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Susret sa funkcionerima partije Jedinstvena Rusija

O ODNOSIMA SRBIJE I RUSIJE: Popović (SNP) sa Kosačovim i Rjazanskim

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović, sastao se danas sa funkcionerima partije Jedinstvena Rusija Konstantinom Kosačovim, inače i predsednikom Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije i Valerijem Rjazanskim, predsednikom Odbora za socijalnu politiku Saveta Federacije Rusije.

Na sastanku je bilo reči o daljem razvoju međupartijske saradnje u cilju unapređenja odnosa Srbije i Rusije, posebno u oblastima politike, ekonomije i odbrane.

Popović je informisao Kosačova i Rjazanskog o aktivnostima SNP u predizbornoj kampanji u Srbiji i naglasio da je uveren da će koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, u kojoj se nalazi i SNP, ostvariti ubedljivu pobedu na predstojećim izborima. "Samo je glas za listu Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje, glas za nastavak razvoja najboljih mogućih odnosa Srbije i Rusije. Pobeda ove liste na izborima je garant da Srbija neće podleći pritiscima Zapada i uvesti sankcije bratskoj Rusiji", poručio je Popović.

Položili vence na spomenik žrtvama aprilskog bombardovanja BeogradaPredsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov položili su danas, povodom godišnjice nemačkog napada na Jugoslaviju u Drugom svetskom ratu, vence na spomenik žrtvama aprilskog bombardovanja Beograda u porti Vaznesenjske crkve.Obraćajući se novinarima nakon polaganja venaca, Popović je rekao da je 6. aprila 1941. godine Beograd bio žrtva terorističkog napada fašističke Nemačke, a da je danas terorizam najveće zlo sa kojim se suočava ceo svet.

"Na današnji dan 1941. godine, Beograd koji je bio proglašen otvorenim gradom, postao je žrtva terorističkog napada fašističke Nemačke. Tom prilikom poginulo je oko 5.000 ljudi, a razoren je veliki broj kulturnih spomenika", kazao je lider SNP-a.Popović je dodao da je u borbi protiv modernog terorizma, kao najvećeg zla savremenog sveta, potrebno da se ujedine sve države, pod vođstvom Rusije.Na području Kraljevine Jugoslavije Drugi svetski rat počeo je bombardovanjem Beograda 6. aprila 1941. godine, a masovno bombardovanje gradova dovelo je do velikog broja žrtava i uništenja zdanja mnogih obrazovnih, zdravstvenih i ustanova kulture.

U Aleji stradalih u šestoaprilskom bombardovanju, koja se nalazi na beogradskom Novom groblju, ukupno su sahranjena 1.992 građanina, a procenjuje se da je u tom napadu stradalo oko 4.000 stanovnika Beograda.Po podacima istoričara, 6. aprila 1941. godine poginulo je oko 20.000 stanovnika Kraljevine Jugoslavije, a tokom naredne četiri godine u borbi s nemačkim okupatorima oko 1,7 miliona ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track