ALEKSANDAR ĐURĐEV: Vojvodina dobija najveću poljoprivrednu zadrugu
Foto: PR

Ogroman potencijal saradnje sa Rusijom

ALEKSANDAR ĐURĐEV: Vojvodina dobija najveću poljoprivrednu zadrugu

Politika -

Aleksandar Đurđev je istakao da Srbija ima ogroman potencijal, sa oko 70% obradivog zemljišta, a da je Rusija najveći uvoznik jabučastog voća na svetu

Aleksandar Đurđev nosilac liste srpsko-ruskog pokreta i prvi na listi srpsko-ruskog pokreta za Vojvodinu sasatao se u Moskvi sa zamenikom generalnog sekretara Jedinsktvene Rusije, Sergejem Železnjakom koji je I zamenik predsednika državne Dume sa kojim je potpisao protokol o saradnji.Tom prilikom dogovoren je dalji svestrani razvoj rusko-srpskih odnosa, uključujući i ekonomski sektor i pitanja podrške ruskih i srpskih nacionalnih dijaspora na teritoriji Srbije i Rusije. Aleksandar Đurđev istakao je da Srbija ima ogroman potencijal, sa oko 70% obradivog zemljišta, kao I da je Rusija najveći uvoznik na svetu jabučastog voća.

Srbija u izvozu voća za Rusiju učestvuje sa svega 2,1%.“Mi ćemo to promeniti. Želimo da oformimo najveću zadrugu u Vojvodini za otkup voća, povrća, žitarica, mlečnih i mesnih proizvoda sa grantovanim cenama otkupa. Vojvodina treba da dobije svoj centar, kao I ujedinjavanje proizvođača u klastere zarad boljih tržišnih uslova. Školovaćemo I obučavati menadzere poljoprivrednih zadruga I osnaživati domaćinstva. Aerodrom u Vršcu treba da dobije svoju novu upotrebnu vrednost, distributivnog centra robde domaćih proizvođača, što će znatno olakšati i ubrzati transport I dati konkurentsku prednost pri izvozu.Srbija ima sigurnog prijatelja i partnera. Zato hoćemo savez sa Rusijiom!” rekao je Đurđev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track