Imam snimke koji dokazuju da je Mirković predao naprednjacima „sumnjive” glasačke listiće, tvrdi za Kurir gradonačelnik Zaječara

BEOGRAD - Rešena misterija!
Pun džak glasačkih listića koje su naprednjaci pre dva dana slavodobitno pokazali kao dokaz izborne krađe, po svemu sudeći, stigao je sumnjivim putevima iz Zaječara. Ministar životne sredine Oliver Dulić na svom Tviter nalogu napisao je da je vreću s glasačkim listićima ukrao jedan član SNS u Zaječaru!

- Pronašlo se odakle je ta vreća. Ukrao je njihov član u Zaječaru pred kamerama, pa ju je dopremio u Beograd... toliko o tome - napisao je Dulić.

Nosilac liste URS u Zaječaru Boško Ničić potvrdio je za Kurir da sporni izborni listići dolaze iz Zaječara.

- Na snimku se jasno vidi kako Saša Mirković i članovi biračkog odbora ispred SNS i LDP preturaju po izbornom materijalu. Upali su oko dva sata noću u salu gradske skupštine pri primopredaji izbornog materijala. I zato postoji osnovana sumnja da je Mirković izborne listiće predao naprednjacima. Te snimke predali smo policije i tužilaštvu da ih pregledaju i „odrade svoj posao” - zaključio je Ničić.Saša Mirković odbacuje ove optužbe:

- Nijedan papir nisam uzeo u ruke. Nisam video izborne listiće ni za predsedničke ni za republičke izbore, mi smo pratili samo gradske. Tužilaštvo i policija treba sve da istraže, a ja se zalažem za to da se odgovorni za bruku protera iz Srbije.

U SNS tvrde da „džak s glasačkim listićima nije stigao iz Zaječara, već iz jednog mesta u Vojvodini”.

- Bilo bi lepo kada bi nam Oliver Dulić objasnio koliko je, zapravo, džakova s glasačkim listićima nestalo. I kako je moguće da bilo ko u ovoj zemlji ukrade makar jedan listić, a ne čak ceo džak, a da niko zbog toga ne odgovara pred zakonom - kaže Vuk Fatić iz SNS.

Tomislav Nikolić je najavio da će biti podneta krivična prijava protiv N. N. lica zbog izborne krađe. On je u Kruševcu izjavio da niko od nadležnih iz tužilaštva i policije nije kontaktirao sa SNS povodom tvrdnji o izbornoj krađi.

Portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić izjavio je da predstavnici SNS juče nisu omogućili policiji da po nalogu tužilaštva proveri navode o poreklu i autentičnosti glasačkih listića.

Zorić je rekao da SNS nije hteo da dostavi na uvid tražene listiće i izborni materijal.- Tužilaštvo je zahtevalo od policije proveru svih navoda u vezi s poreklom i autentičnošću listića koje su juče javno prezentovali predstavnici SNS, kao i da li je to uticalo na regularnost izbornog procesa - rekao je Zorić.

Snimak na kom se vide nepravilnosti u izbornom postupku

Grigorije: Priznajte poraz

Vladika Grigorije se osvrnuo na situaciju u Srbiji.- Mi ne živimo u Srbiji, ali živimo za maticu, i zbog toga poručujemo da je sada potrebno opredeljenje za stabilnu i sigurnu Srbiju, s jakim institucijama. Potrebno je poštovanje Srbije i da oni koji pobeđuju ne trijumfuju, a oni koji gube da poraz podnesu dostojanstveno - izjavio je vladika.

Zukorlić podržao Nikolića

Muamer Zukorlić smatra da su građani „žrtve opšte krađe i kupovine glasova”.- Imamo svedočenja da je jedan glas neposredno pred zatvaranje biračkih mesta dostigao cenu i do 100 evra. To više nisu samo pretpostavke, već nepobitne činjenice - rekao je Zukorlić.