OVDE SAM MEĐU SVOJIMA: Nikoliću uručeni ključevi grada Ser
Foto: Dragana Udovičić

Predsedniku Srbije dodeljena počasna povelja

OVDE SAM MEĐU SVOJIMA: Nikoliću uručeni ključevi grada Ser

Politika -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas povelju počasnog građanina i ključeve grčkog grada Sera i tom prilikom istakao da to čini "a dubokom zahvalnošću i osećanjem iskrene pripadnosti" i kao simbol trajnog zajedništva Srbije i Grčke.

"U Seru sam među svojima, medju rodbinom po istoriji, po snažnim vezama naših dveju država i dva naroda o kojima se, nažalost, malo zna. Zato ovu veliku čast razumem i kao poziv svima – od vizantologa i istoričara do svakog čoveka – da više uče o zajedničkim povesnim imeniteljima Srbije i Grčke", rekao je Nikolić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je izrazio nadu da će ključ grada Sera, "koji sa čašću prima i s ponosom odnosi u Srbiju, biti simbol trajnog zajedništva" Srbije i Grčke.

"Neka otključa kapije znanja i istraživanja, neka poziva na susrete i proučavanja istorijskog perioda koji je jednako značajan za obe države. Naši preci su se postarali da se svaki Srbin u Seru oseća kao počasni gradjanin. U njihovo ime, još jednom, hvala", rekao je Nikolić.

Nikolić je juče predvdio svečanost povodom obеlеžavanja stogodišnjicе iskrcavanja srpskе vojskе posle povlačeja iz zemlje u Prvom svetskom ratu na jonska ostrva Krf i Vido i položio vеnac u "Plavu grobnicu".

On je na Krfu prisustvovao otvaranju novе stalnе postavkе "Srbi na Krfu 1916-1918" u Srpskoj kući i primio povelju počasnog gradjanina opštinе Krf.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track