SRBIJA BIRA U NEDELJU: Predizborna tišina startuje sutra u ponoć
Foto: Beta

Dokle traje izborna kampanja

SRBIJA BIRA U NEDELJU: Predizborna tišina startuje sutra u ponoć

Politika -

BEOGRAD - Stranke, koalicije i udruženja građana koje 24. aprila učestvuju na vanrednim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, mogu da vode izbornu kampanju do sutra u ponoć, kada počinje predizborna tišina.

Predizborna tišina trajaće do nedelje u 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta i do kada je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Na sam dan glasanja, u nedelju od sedam do 20 sati, dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava. Tokom izborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o izlaznosti građana i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.

Dok je na snazi izborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. Ako se ta odredba ne poštuje, birački odbor se, po zakonu, raspušta, a glasanje ponavlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track