Najnovije vesti

RIJALITI GLASANJE: Starlete dobijaju šofera za izbore!

Iz „Farme“ i „Parova“ izlaze na birališta

RIJALITI GLASANJE: Starlete dobijaju šofera za izbore!

Politika

Učesnike ovih programa na Pinku i Hepiju koji imaju pravo glasa produkcija će sprovoditi do biračkih mesta

BEOGRAD - Izbori u Srbiji jedina su „sila“ koja će u nedelju zaustaviti čak i rijalitije.

 

Zbog prava glasa Vesne Rivas, Bumbara, Vesne Zmijanac, Ružice Veljković, Filipa Đukića, igračice Goge Aleksić, Dušice Grabović, Jelene Golubović, Seksi Sandre i ostalih TV zvezda „Farma“ i „Parovi“ će tokom izbornog dana biti okrnjeni jer su produkcije oba šou-programa primorane da učesnicima obezbede odlazak na njihova biračka mesta.

 

- Zakon je takav da dozvoljava glasanje samo po mestu prebivališta, tako da na Farmi neće moći da se organizuje glasanje. Međutim, farmerima ćemo omogućiti da ostvare svoje biračko pravo. Naše ekipe će ih voziti do njihovih biračkih mesta, i to ne grupno, nego pojedinačno. 

Glasanje u zatvorima

Već smo napravili raspored ko i kada ide do mesta na kojem je prijavljen. Produkcija će ih odvesti i sačekati da glasaju i oni će odmah biti vraćeni na Farmu - objašnjavaju za Kurir u pres-službi televizije Pink, na kojoj je u toku emitovanje rijalitija „Farma“.

Iste izmene spremili su i na televiziji Hepi jer među učesnicima „Parova“ ima glasača.
- Svi koji imaju srpsko državljanstvo i žele da iskoriste svoje građansko pravo moći će da ga iskoriste u nedelju kao i svi birači u Srbiji. Dogovorili smo se da oni mogu da napuste rijaliti i odu da glasaju na svom biračkom mestu i nakon toga da se vrate pred naše kamere i nastave učešće u „Parovima“ - izjavio je za naš list direktor Hepija Milomir Marić.

Za razliku od rijalitija, zakon dozvoljava da se srpski zatvori na dan glasanja pretvore u birališta. Zatvorenici će moći da ostvare svoje biračko pravo u svih 29 ustanova za izvršenje krivičnih sankcija u Srbiji.
- Prema ažuriranim spiskovima RIK, 8.659 osuđenika i prekršajno kažnjenih lica ima pravo da glasa u nedelju 24. aprila - kažu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Specifično glasanje imaju i predstavnici dijaspore, bolesni, stari i invalidi. Kako nam je objasnio član RIK Veljko Odalović, pravo glasa u dijaspori ima 8.400 državljana Srbije, što je za 2.200 više od prethodnih izbora.

Dolaze kod invalida

- Glasanje van Srbije organizujemo na 37 biračkih mesta u našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima. Kao do sada, biračka mesta neće biti otvarana u bolnicama i staračkim domovima, ali će zato stari, bolesni i invalidi moći da glasaju na adresi na kojoj su prijavljeni i to tako što neko iz njihove porodice mora na dan izbora, najkasnije do 11 časova, da prijavi biračkom odboru, a onda dva člana odbora dolaze u kuću i daju biraču listić, koji se popunjen kovertira i vraća na biračko mesto - kaže Odalović.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...