(VIDEO) IZ DRUGOG UGLA: Dveri na svom Jutjubu objavile NOVI snimak iz noći sukoba u RIK
Foto: Youtube Printscreen

POSLE BURNE POSLEPONOĆNE SEDNICE KOMISIJE, SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI

(VIDEO) IZ DRUGOG UGLA: Dveri na svom Jutjubu objavile NOVI snimak iz noći sukoba u RIK

Politika -

BEOGRAD - U noći između četvrtka i petka, na osnovu 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta na parlamentarnim izborima, RIK je objavio da je koalicija oko SNS osvojila 48,24 odsto glasova, koalicija SPS-JS 10,96, SRS 8,11, DS 6,03, Dosta je bilo 6,03, kaoalicija SDS-LDP-LSV 5,02 i koalicija DSS-Dveri 4,99 odsto.

SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

INCIDENT U SKUPŠTINI U GLUVO DOBA NOĆI: Dveri prvo verbalno napale, pa nasrnule na članicu RIK

Pokret Dveri danas su na svom zvaničnom Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici stranke objavile još snimaka onog što se događalo te noći.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Na vest da izborna koalicija DSS-Dveri nije prešla cenzus i da prema aktuelnim rezultatima neće ući u Skupštinu Srbije, došlo je do verbalnog obračuna, ali i koškanja u sedištu RIK, koje se nalazi u zgradi nekadašnje Skupštine Srbije u ulici Kralja Milana.

VIDEO KAKO VAS NIJE SRAMOTA Evo kako je izgledao verbalni napad Dveri na RIK i ko je kome šta rekao

Podsetimo, posle čitanja rezultata u RIK, po kojima su DSS-Dveri pale ispod cenzusa, u zgradi Skupštine u noći između četvrtka i petka došlo je do incidenta, koškanja i vređanja, a članica RIK Maja Pejčić (SNS) tom prilikom je odgurnuta, a zatim i primljena u Urgentni centar.

Ona je tom prilikom za beogradske medije rekla da je udarena u leđa, da su je uhvatili za ruku, a da je meta napada u stvari bio Dejan Đurđević. Pejčićeva je dodala i da je do 6 ujutru bila u Urgentnom gde su joj konstatovali povrede ramena i ruke.

RIK: Ponavljanje izbora na 15 birališta u sredu 4. maja

Parlamentarni izbori biće ponovljeni na 15 biračkih mesta u Srbiji u sredu 4. maja, a na njima pravo glasa ima 19.631 građanin, odlučila je večeras Republička izborna komisija (RIK).

Izbori će biti ponovljeni na pet biračkih mesta u Nišu, po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu, odlučeno je na sednici RIK.Na sednici je doneta odluka i da će na tim mestima biti osnovani novi birački odbori i da će glasački listić biti bele boje, a kontrolni ljubičaste.Prethodno se RIK izjasnila o rezultatima izbora na 99 spornih biračkih mesta i odlučila da će biti anulirani rezultati glasanja na 11 biračkih mesta, što neće uticati na konačni izborni rezultat.

(EPK/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track