Šutanovac: SNS sprema haos na izborima sledeće nedelje

Šutanovac: SNS sprema haos na izborima sledeće nedelje

Politika -
Na biračkim mestima u Srbiji naprednjaci će lomiti glasačke kutije i time napravi haos i farsu od izbora, tvrdi potpredsednik DS

BEOGRAD - Potpredsednik DS Dragan Štanovac izjavio je večeras da Srpska napredna stranka sprema da u drugom krugu predsednički izbora, koji se održavaju sledeće nedelje, na biračkim mestima u Srbiji lomi glasačke kutije i time napravi haos i farsu od izbora.Šutanovac je, gostujući u emisiji "Utisak nedelje“ na TV B92 rekao da su naprednjaci uoči Đurđevdanskih izbora imali pripremljen plan da sa biračkih mesta uzimaju glasačke listiće, kako bi posle mogli da optužuju da je došlo do izborne krađe.

On je dodao da sada, isto tako, imaju plan da od drugog kruga predsedničkih izbora naprave farsu i tako destabilizuju državu. "Kao što znam odakle su potekli lisitići, koji su predmet navodne izborne krađe, rako znam i da se sledeće nedelje spremaju da lome kutuje, prave farsu od ovi izbora i od ove države“, kazao je Šutanovac. Na pitanje odakle mu informacija o lomljenju kutija, Šutanovac je rekao da „postoje ljudi koji su članovi SNS, pristojni ljudi, koji su došli i reekli nam da je ideja da se lome kutije i prave incideti“.

"Oni znaju da Tadić pobeđuje. Ideja je da zato destabilizuju državu, d a invesititori kažu neću tu da ulažem jer nje to je zemlja u kojoj se krde na izborima“, kazao je Šutanovac. Prema njegovim rečima, izbori koji su 6. maja održani u Srbiji bili su fer i pošteni, što su, kako je istakao, potvrdili i međunarodni posmatrači, a do mogućnosti da se govori o izbonoj krađi „došlo je na osnovu napred pripremljanog plana SNS“.

"U Srbiji postoji 8.500 biračkih mesta, da je sa svakoga uzet po jedna listić to bi bilo dovoljno“, rekao je Šutanovac i dodao da je u džaku sa 3.000 glasova koje su naprednjaci prezentovali javnosti bilo listića različitih boja, a da se u orginalne kese pakuju samo listići istih boja. On je dodao i da je SNS imala 20.000 predstavnika u biračkim odborima širom Srbije i da su svi oni potpisali zapisnik u kome se kaonstatuje da nisu imali primedbe.

"Zapisnik je dokument kojim RIK raspolaže i odatle izvlači rezultate. Džakovi su nešto drugo i oni sami po sebi nisu nikakav dokaz ni za šta, osim da je neko izvršio krivično delo i ukrao izborni materijal", kazao je on. Šutanovac je rekao i da su isti ti kontrolori, koji su potpisali zapisnike, danas vozili ulicama Srbije i vikali „vratite nam naš glas“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track