PAJTIĆ POSLE KONSULTACIJA: Ne pada nam na pamet da budemo u vladi
Foto: Zorana Jevtić

Razgovori s Nikolićem na Andrićevom vencu

PAJTIĆ POSLE KONSULTACIJA: Ne pada nam na pamet da budemo u vladi

Politika -

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas novinarima da je na konsultacijama o vladi predsedniku Tomislavu Nikoliću preneo eksplicitan stav demokrata da im "ne pada na pamet da budu u vladi sa SNS".

Pajtić je izjavio i da Nikolić snosi deo odgovornosti za krađu na prethodnim izborima, događaje u Savamali i smene na RTV, zbog čega, dodao je, smatra da je važno da iskaže svoj stav o "stvarima koje urušavaju pravni sistem države".

KURIR TV KRAJ KONSULTACIJA KOD NIKOLIĆA: Predsednik razgovarao s predstavnicima 11 lista

Nikolić je, kako kaže Pajtić, to primio k znanju, navodeći da je razgovorom sa DS samo uvažio svoju ustavnu obavezu, iako sa pragmatičnog stanovišta smatra da je bilo dovoljno da razgovara sa strankom koja je osvojila većinu na izborima.

Pajtić je dodao da je na pitanje Nikolića ima li dokaza za izbornu krađu, odgovorio da ih ima pregršt, među kojima su prepravljeni zapisnici, "bugarski voz", zloupotrebe na KiM i da će zbog toga u parlametnu tražiti formiranje anketnog odbora.

Pajtić nije želeo da komentariše unutarstranačka dešavanja, navodeći da je danas bio fokusiran na razgovor sa predsednikom, a upitan ko mu je veći protivnik, Vučić, Šutanovac ili Ješić, Pajtić je uzvratio pitanjem: "Da li ima ozbiljnih pitanja". U delegaciji DS, koja u novom sazivu parlamenta ima 16 mandata, bili su i Veroljub Stevanović i Dušan Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja