ŠOKANTNE TVRDNJE FLORANS ARTMAN: Milošević sam sebe otrovao! A što se Mladića tiče...
Foto: Profimedia

O smrti bivšeg predsednika SRJ

ŠOKANTNE TVRDNJE FLORANS ARTMAN: Milošević sam sebe otrovao! A što se Mladića tiče...

Politika -

Bivša portparolka haškog tužilaštva Florans Artman, izjavila je da je bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević namerno uzimao neodogovarajući lek kako bi mu se pogoršalo zdravstveno stanje, a cilj mu je bio da ga puste da se brani sa slobode i da pobegne u Rusiju.

Ona u intervjuu za hrvatski nedjeljnik "Express" tvrdi da se Milošević sam trovao jer je duže vreme uzimao lek “rifampicin”, koji mu je neko dostavio u ćeliju.

Artman je ovako ponovno podsetila na intrige o Miloševićevoj smrti koja je pre jedne decenije podigla čitavu regiju na noge. Kako ona dalje navodi Milošević je uzimajući taj lek, koji se koristi u lečenju lepre, poništio delovanje leka za visoki krvni pritisak, od kojeg je patio. "Od toga je lako mogao da umre, ali mu to nije bio cilj, već samo da pogorša svoje stanje. Milošević je znao šta uzima, jer je od tog leka urin plave boje i jasno je da je to morao da vidi", tvrdi Artman.

Miloševićeva strategija, prema priči Florans Artman, je bila da izbegne osuđujuću presudu. Aartman je istakla kako je upravnik zatvora u Sheveningenu upozorio Veće suda da ima problem jer ne može da pretresa ćeliju u kojoj je Milošević, jer je preuređena u kancelariju.

Inače, Artman navodi da je u sličnoj situaciji i Ratko Mladić.

"Završava se suđenje i sada i on pokušava da se izvuče pre izricanja presude. Ko kaže da će Mladić preživeti? Ko kaže da nakon onoga s Miloševićem neće uspeti u tome da ga puste na lečenje u Rusiju?", pita Aartman.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track