ČANAK SUTRA KOD VUČIĆA: Na konsultacije idemo, u vladu ne ulazimo
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Skupština Srbije

ČANAK SUTRA KOD VUČIĆA: Na konsultacije idemo, u vladu ne ulazimo

Politika -

BEOGRAD - Lider LSV Nenada Čanak izjavio je da će, sa koalicionim partnerima, ići sutra na konsultacije sa mandatarom Aleksandrom Vučićem, te ponovio da LSV ni pod kojim uslovima neće ući u vladu.

"Mi ćemo sa koalicionim parterima biti na konsultacijama i čuti kakve su ideje mandatara oko sastava nove vlade. Ne mislim da ćemo čuti ništa preterano drugačije od onoga što smo čuli posle prošlih izbora i mislim da LSV neće pronaći ništa zbog čega bi ulazila u vladu", rekao je Čanak novinarima u parlamentu.

Kada je reč o pokrajini, Čanak je rekao da LSV još nije dobio nikakav poziv, niti je bilo razgovora i dodao da se još ne zna ko je mandatar za pokrajinsku vladu, te ko bi mogao da sazove konsultacije o Vladi Vojvodine. On je ponovio da LSV ni pod kojim uslovima neće ući u Vladu Srbije.

"Ovog trenutka ne vidim nijednu mogućnost da LSV učestvuje u političkoj koaliciji bilo kog tipa, a u tehničkom smislu moramo čuti šta se traži od nas, a šta se nudi i šta je dobro za građane", rekao je Čanak i dodao da je uveren da LSV ne može ništa u ovoj vladi da učini za građane.

"Nismo mi pozvani da razgovaramo, već da čujemo šta mandatar ima kaže, a to je korisno za sve učesnike političkih događaja", rekao je Čanak. Dodao je da su se LSV, LDP i SDS prilikom formiranja lista za republičke i pokrajinske izbore, dogovorili oko nastupa i da su autonomne da donose odluke u skladu sa svojim programima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track