Šešelj: Savet bezbednosti UN da ukroti Haški tribunal

O izručenju troje radikala

Šešelj: Savet bezbednosti UN da ukroti Haški tribunal

Politika -

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj ocenio je danas kao besmisleno obraćanje predsednika Haškog tribunala i glavnog tužioca Karmela Ađijusa i Serža Bramerca na sednici SB UN o isporučivanju troje radikala.

On je na konferenciji za novinare pozvao Savet Bezbednosti UN da, kako je rekao, "ukroti svoj nakaradni produkt Haški tribunal", navodeći i da su se Anđijus i Bramerc žalili SB zato što Srbija nije isporučila troje radikala - Vjericu Radetu, Petra Jojića i Jovu Ostojića Haškom tribunalu zbog nepoštovanja suda.Lider radikala je takođe pozvao SB UN da Haški tribunal, kako je rekao, privodi kraju "lažne procese koji se tamo vode protiv istaknutih srpskih političkih lidera, vojnih komandanata i policijskih oficira".

Šešelj je objasnio da kada je reč o troje radikala, što se tiče srpskog pravnog poretka, to pitanje je apsolutno završeno. On je podsetio da je reč o pravosnažnoj presudi, te da nema mogućnosti da se vodi novi postupak po tom pitanju.

"Novi postupak bi bilo moguće voditi samo kad bi se ustanovilo da se neko od troje radikala lažno predstavio, pa da to nije bila Vjerica Radeta, Petar Jojić ili Jovo Ostojić - da neko osporava njihov identitet. Nikako drugačije to nije moguće obnoviti unutar srpskog pravosuđa", rekao je Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track