JURIŠ NA FUNKCIJU: I Branislav Lečić se nudi za ministra kulture
Foto: Damir Dervišagić

Sve više kandidata želi da zauzme mesto Ivana Tasovca

JURIŠ NA FUNKCIJU: I Branislav Lečić se nudi za ministra kulture

Politika -

Mesto ministra za kulturu bih prihvatio samo pod uslovom da imam dovoljno sredstava da posao koji sam započeo završim, rekao je Lečić

Nekadašnji ministar kulture Branislav Lečić ponovo bi da zasedne u tu fotelju - on se u intervjuu za portal Sputnjik otvoreno ponudio za buduću vladu.

- Nisam baš siguran da su se uvek političke partije i uopšte sami ministri koji su se menjali odnosili na pravi način prema tome, jer ja bih bio spreman, kada bi se ponovo ukazala prilika da to radim, da bukvalno izvršim pritisak i na vladu i na premijera.

Dakle, mesto ministra za kulturu bih prihvatio samo pod uslovom da imam dovoljno sredstava da posao koji sam započeo završim. Tako da ja nisam od onih koji kažu - nikad više. Ne, ne, ako bismo se dogovorili i ako bismo zaista imali materijalnu i stratešku odluku da kultura bude ono što treba da bude u ovoj zemlji, a to je jedini način da se sačuvamo i projektujemo za budućnost, onda bih ja na tome radio - rekao je Lečić.Inače, glavni kandidati za novog ministra kulture su aktuelni čelnik tog resora Ivan Tasovac, dirigent Dejan Savić i glumac Gordan Kičić, koji je na Tviteru i zahvalio svima „koji su prepoznali njegove kvalitete“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track