SVE ZA FOTELJU: Rasim sad Sulju ljubi u ...
Foto: Aleksandar Jovanović, Damir Dervišagić

Verovali ili ne: Politički preokret u Novom Pazaru

SVE ZA FOTELJU: Rasim sad Sulju ljubi u ...

Politika -

Iako su do sada bili u otvorenom ratu, Ljajić pokušava da zavrne naprednjake i vlast u Novom Pazaru formira s Ugljaninom

Lider SDP Rasim Ljajić odlučio je da napravi preokret u svom političkom delovanju u Novom Pazaru, a prema rečima izvora bliskog Ljajiću, on se dogovara da izbaci naprednjake iz kombinacije, a da vlast napravi ni manje ni više nego sa svojim najvećim rivalom, liderom SDA Sadžaka Sulejmanom Ugljaninom, saznaje Kurir.- Ljajić je odlučio da šuruje s Ugljaninom jer je od SNS izvisio u Prijepolju, pa će sad da im udari kontru. Mandataru Aleksandru Vučiću se nije dopao taj njegov potez i zato škripi u dogovoru o njegovom učešću u novoj vladi i zbog toga koje će mesto dobiti - kaže naš izvor.I sednica Gradskog veća u Novom Pazaru otkazana je 24. juna jer su članovi SNS i SNP bojkotovali rad ovog organa.- Ljajić i Ugljanin danima pregovaraju i pokušavaju da naprave većinu. Plan je da iz vlasti eliminišu SNS i SNP jer je Ljajić svestan da bi tako mogao da uzme vlast i u Sjenici - otkriva naš izvor.Ljajić je za Kurir prvo rekao da „nema pojma šta se dešava“, a na pitanje da li ima svađe sa SNS i da li pregovara s Ugljaninom, odgovorio je:- Bilo je Gradsko veće 24. juna, a iz SNS nisu došli. Jedino to može da bude. Ovi moji dole pričali su sa SDA Sandžak o rebalansu budžeta, jer Ugljaninova stranka traži da u budžetu budu donirana sredstva i za rad BNV. Naravno, razgovara se i o saradnji da se podrže projekti koji su od interesa i nastavićemo te razgovore - potvrdio je indirektno Ljajić.Komentar Sulejmana Ugljanina nismo dobili do zaključenja broja.

Ovako su se čašćavaliUgljanin: Srbiji preti rat!Ljajić: Ovo je ozbiljno ludilo, čovek treba da se pozabavi svojim zdravstvenim stanjem.Ugljanin: Srbija je šovinistička tvorevina.Ljajić: To je početak ozbiljnog političkog kraja SDA. Ugljanin je šovinista i licemer.Ugljanin: Drugovi i bliski saradnici Ljajića ubijali su Bošnjake i napadali pojedine sandžačke porodice.Ljajić: Ovo je najprljavija zloupotreba jedne tragedije i ljudske nesreće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track