VJERICA RADETA: Šešelj mi je rekao da imam tri grama mozga
Foto: Zorana Jevtić

Muke sa šefom! Razvojni put najvatrenije radikalke

VJERICA RADETA: Šešelj mi je rekao da imam tri grama mozga

Politika -

Kad sam se ofarbala, rekao mi je: „Da li si ti normalna, šta si radila od te kose, crvena ti uopšte ne stoji“, prepričava Radeta

Uz kafu i limunadu, predsednica Izvršnog odbora i poslanica SRS Vjerica Radeta otkrila nam je da najradije ujutru u pidžami voli da pregleda elektronske medije, da vikendom ide na pijacu, da je aktivna na svim društvenim mrežama, da vodi svoj blog, ali i da su njenu političku karijeru obeležile brojne zanimljive situacije s liderom radikala Vojislavom Šešeljom.- Vrlo retko imam ceo dan slobodan, ali vikendom uglavnom uspem da u pidžami popijem jutarnju kafu i da preko telefona ispratim sve vesti. A onda oko podneva izađem do pijace, gde kod svakog prodavca volim ponešto da pazarim - započinje razgovor Radeta.Ispričala nam je i dogodovštinu s liderom radikala sa studija.- Šešelj i ja se poznajemo iz studentskih dana. To je bilo vreme kad smo bili članovi Saveza komunista. Sećam se kad je bio zadužen za ceo Pravni fakultet i držao sastanke, a morao je da nađe nekoga za sekretara. Javljali su mu se razni, ali ja sam više puta, pa me je zapamtio i jednom prilikom rekao: „Aha, ova ima tri grama mozga, ova bi mogla da bude“ - prepričava sa osmehom.Radeta za sebe kaže da je veseljak i da voli da zaigra.- Ako je tu živa muzika, volim da častim muziku, imam taj neki meraklijski duh. Najčešće naručujem pesmu „Oj Kruševcu, Lazarevo carstvo“ jer mi ta pesma najviše leži - kaže Radeta.Radeta se priseća i zanimljivosti kada je njen izgled u pitanju.- Inače imam tamnu kosu, ali kad je Šešelj došao u opštinu Zemun za predsednika, tada sam bila ofarbana u crveno. Nismo se videli 19 godina. On je stajao sa odbornicima, prišla sam mu, stala ispred njega i rekla: „Zdravo“, a on je rekao: „Da li si ti normalna, šta si radila od te kose, ta crvena ti uopšte ne stoji“ - priseća se ona.

O hobijuSEDELA SAM ZA MAŠINOM, ŠILA SAM...Radeta s ponosom otkriva da je nekad davno volela sebi nešto da sašije:- To je još iz perioda srednje škole. Kad vidim neki dobar materijal, ja ga kupim i već po podne sebi sašijem suknju i imam za sutradan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track