Vulin: Ustaštvo je politika Zagreba
Foto: Dragana Udovičić

Fašizacija je deo zvanične politike Hrvatske

Vulin: Ustaštvo je politika Zagreba

Politika -

BEOGRAD - Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je fašizacija deo zvanične politike Hrvatske.

Vulin je podsetio da je tokom "Oluje" proterano oko 250.000 Srba iz Knina, a uništeno je oko 25.000 njihovih kuća.

Kada je ušla u EU Hrvatska se obavezala pred međunarodnom zajedniciom da reši problem sa susedima. To uništavanje kuća je planski urađeno da se Srbi nikada ne vrate. I danas imate srpska sela sa povratnicima koja nemaju struju i asfalt, a da ne govorimo o poslu, rekao je Vulin.

On je ocenio da je ustaštvo postalo dominantno mišljenje u Hrvatskoj i dodao da su svi mislili da je to marginalna politika, ali se sada ispostavilo da je fašizacija deo zvanične politike Hrvatske. U Blajburgu je streljano nekoliko hiljada ustaša i sadašnje rukovodstvo Hrvatske je otišlo da im se pokloni. Nikada niko pre njih nije išao, pa ni Franjo Tuđman, istakao je Vulin.

Komentarišući stav EU da se neće mešati u bilaterlne odnose dve zemlje, Vulin je rekao da ustaštvo nisu bilateralni odnosi.Očekujemo odgovor EU i u zavisnosti od toga kakav će on biti, biće i naš odgovor, kazao je Vulin.

(Fonet/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track