Šta je potrebno da biste bili popularni na Jutjubu
Foto: PR

Pet taktika za uspešan vlog

Šta je potrebno da biste bili popularni na Jutjubu

Edukacija -

Kreiranje materijala za vaš kanal na Jutjubu može biti zahtevno ako se ugledate na već poznate takozvane vlogere s Jutjuba. Sigurno primećujete kako se tuđi kanali razvijaju daleko brže od vašeg i pitate se: u čemu je stvar i koja je njihova marketinška tajna?

Ne morate više da se pitate, vlogeri se služe nekim strategijama koje vama možda nisu poznate.

Predstavljamo pet taktika za bolji i uspešniji kanal na Jutjubu.

1. Napravite dobar raspored objavljivanja

Jutjub ima veoma dinamičan tempo objavljivanja sadržaja i njegovi korisnici su se navikli da svakog dana vide nešto novo i zanimljivo. Ako imate vlog za koji želite da postane popularan, morate se držati rasporeda i diktiranog ritma objava.

Odlučite kojim danima ćete objavljivati video-snimke i oni koji su se pretplatili na vaš kanal stvoriće naviku da posećuju vaš vlog, kao kad prate omiljenu televizijsku seriju.

2. Povežite se s korisnicima

Vaša publika na Jutjubu želi da se oseća kao da zaista nečemu doprinosi i da pravi velike promene za vlogere na Jutjubu za koje su se pretplatili. Sigurno ste primetili da popularni vlogeri često razgovaraju sa svojim oobožavateljima: pitaju ih za mišljenje, diskutuju i odgovaraju na reakcije.

Ovo pomaže vašim fanovima da se lakše povežu s vama i naprave zajednicu. Stvaranje jake zajednice vrlo je važno za vaš kanal. Komunikacija s vašom publikom, fanovima ili pretplatnicima umnogome doprinos popularnosti. Oni se u toj interakciji osećaju kao da su deo vaših vlogova i razgovorom podstiču porast popularnosti vloga.

3. Koristite društvene mreže efektno

Voleli vi to ili ne voleli, društvene mreže su moćan alat kada želite da promovišete svoj rad. Najbolji izbor bio bi Fejsbuk, Tviter i Instagram. Svaka od ovih društvenih mreža ima svoje prednosti i treba da naučite da ih iskoristite. Ovo je prilika za bolje povezivanje s publikom, dobru promociju i plaćene oglase.

4. Ponudite nešto za ništa

Zvuči čudno? Ne mora da bude ništa skupo, dovoljno je da to bude nešto za šta je vaša publika zainteresovana. Poklanjanje je nešto što poslovne organizacije ne rade, ali vlogeri to rade i zauzvrat dobijaju lojalnost fanova i povećanje broja vernih pratilaca i publike koji ih gledaju i slušaju.

5. Udružite se s kolegama vlogerima

Ovo je najlukavija taktika od svih i ljudima koji vas gledaju to se čini kao veoma važna aktivnost. Saradnja vlogera podrazumeva zajedničko kreiranje video-prikaza ili međusobna gostovanja. Na ovaj način vlogeri razmenjuju fanove i proširuju ciljne grupe; uz to dobijaju porast gledanosti i veću relevantnost.

Sada, kada znate najvažnije taktike za razvoj vašeg vloga, ništa vas ne sprečava da postanete popularni i da zarađujete od Jutjuba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track