Đukić Dejanović: Želim vladu sa DS!

Intervju:VD predsednika Republike Srbije

Đukić Dejanović: Želim vladu sa DS!

Politika -
Kohabitacija je za Srbiju u ovom trenutku najbolje rešenje, razgovori nam tek predstoje

BEOGRAD - Čestitala sam Nikoliću, ali iznenađena sam rezultatom!Ovim rečima je Slavica Đukić Dejanović, predsednica Skupštine i vršilac dužnosti predsednika Republike, u intervjuu za Kurir prokomentarisala pobedu lidera SNS Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima.

- To je narodna volja i svi treba da je kao takvu prihvatimo. To je demokratija. Iskrena da budem, očekivala sam ovoliku razliku, ali u korist Borisa Tadića.

♦ Da li to znači da vladu treba napraviti sa DS?

- Znate kako, dogovor je postignut. Ali još je rano za davanje komentara i kalkulacije. Predstoje razgovori, ali uverena sam da naša koalicija neće odstupiti od prvobitnog dogovora.

A ako SPS odstupi i vladu napravi sa SNS?

- Ne treba zaboraviti da je SPS treći po snazi i da bi pre toga dve najjače partije trebalo da odluče i naprave prvi potez. Mandat za premijera daće Tomislav Nikolić i sigurno je da će ga ponuditi kandidatu iz SNS, odnosno Jorgovanki Tabaković.

Ako vas Ivica Dačić bude pitao: „Slavice, šta je bolje za Srbiju?“, šta ćete mu odgovoriti?

- Što se mene tiče, kohabitacija je za Srbiju u ovom trenutku najbolje rešenje. Ne krijem da sam u protekle četiri godine imala zaista odličnu saradnju s Demokratskom strankom i moje je mišljenje da treba nastaviti tim putem. U stranci nismo razgovarali posle drugog kruga izbora.

Tadić je izjavio da je za njegov poraz kriva mala izlaznost. Da li su zakazali glasači SPS, koji nisu sledili preporuku vrha vaše stranke da podrže lidera DS?

- Ne, ne... Moje je mišljenje da su u slučaju DS i Borisa Tadića zakazali upravo njihovi glasači, na koje su oni računali, i to u velikim gradovima.

(S. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track