Svet o izboru Nikolića

Izbori 2012.

Svet o izboru Nikolića

Politika -
Uveren sam da ćemo zajedničkim naporima nastaviti rad na realizaciji postojećih sporazuma, rekao je Vladimir Putin

Putin: Želim vam uspešan rad

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je lideru SNS Tomislavu Nikoliću pobedu na izborima.

- Uveren sam da ćemo zajedničkim naporima nastaviti rad na realizaciji postojećih sporazuma, ojačati koordinaciju prilaza na međunarodnoj areni u korist naših država, u interesu opšteevropske bezbednosti. Želim vam uspešan rad, a narodu u Srbiji mir i blagostanje - poručio je ruski predsednik u svojoj čestitki.

Vestervele: Najvažnije da Srbija ide ka EU

BERLIN - Šef nemačke diplomatije Gido Vestervele povodom pobede Tomislava Nikolića izjavio je da je najvažnije da Srbija ostane na evropskom putu. Vestervele je zahvalio dosadašnjem predsedniku Borisu Tadiću na „neumornom delanju za srpski put ka Evropi“.

Francuska: Nastaviti dijalog sa KiM

PARIZ - Francuska je pozvala novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da nastavi put približavanja Srbije EU.

- Očekujemo od novog predsednika i od vlade koju će formirati da efikasno nastave put približavanja Srbije EU. To podrazumeva nastavak unutrašnjih reformi, kao što je dijalog s Kosovom, ali i proces pomirenja sa svojim susedima - rekao je Bernar Valero, portparol francuskog ministarstva spoljnih poslova.

Rompej i Barozo: Srećno sa izazovima

BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej i predsednik Komisije Žoze Manuel Barozo čestitali su danas izbornu pobedu Tomislavu Nikoliću i izrazili očekivanje da će Srbija ostati na evropskom putu.

- Želimo uspeh predsedniku Nikoliću u suočavanju sa izazovima koji mu predstoje i u odgovoru na ogromna očekivanja srpskog naroda u vezi s privrednim rastom i prosperitetom - kaže se u zajedničkom saopštenju dvojice predsednika.

SAD: Pozdravljamo Nikolićevu posvećenost EU

BEOGRAD - SAD čestitaju lideru SNS Tomislavu Nikoliću izbor za predsednika Srbije i pozdravljaju reafirmaciju njegove posvećenosti evropskoj budućnosti Srbije, saopštila je američka ambasada u Beogradu.

- Ohrabrujemo ga da konstruktivno sarađuje s budućim premijerom i vladom u postizanju ovog cilja, a posebno kad je reč o regionalnoj stabilnosti i konstruktivnom odnosu s Kosovom - navedeno je u saopštenju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track