SASTANAK NERIĆ-DUGUD: Visok stepen vojne saradnje sa SAD
Foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije

Razgovor o predstojećim aktivnostima

SASTANAK NERIĆ-DUGUD: Visok stepen vojne saradnje sa SAD

Politika -

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić i zamenik ambasadora SAD u Beogradu Gordon Dugud konstatovali su danas visok stepen razvijenosti bilateralne vojne saradnje izmedu dve države i razmenili mišljenja o nedavno realizovanim i predstojećim aktivnostima dva sistema odbrane.

Nerić je upoznao sagovornika sa procedurama i aktivnostima koje zajednicki preduzimaju Vojska Srbije i MUP u vezi sa realizacijom zajednickih patrola namenjenih kontroli granica i sprecavanja ilegalnih migracija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Istaknut je pozitivan odnos Srbije prema migrantima i migrantskoj krizi uopšte, kao jednoj od ključnih događaja koji karakterišu aktuelna bezbednosna pitanja u regionu i svetu.

Ocenjeno je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije znacajnim učešćem u mirovnim operacijama doprinose težnjama koje vode ka stvaranju stabilnog okruženja neophodnog za dalji razvoj.

Nerić je naveo i da se takav princip vođenja politike može uočiti u postupcima državnog i vojnog rukovodstva Srbije, sa ciljem stvaranja što je moguće bolje regionalne stabilnosti.

U domenu bilateralne vojne saradnje, posebno je razgovarano o predstojecim važim aktivnostima, poput obeležavanja jubileja - 10 godina saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja u okviru Programa državnog partnerstva, predstojecim vežbovnim aktivnostima i programima bezbednosne pomoci.

Analizirane su realizovane i buduće posete visokog nivoa, koje su obostrano ocenjene kao odlicne prilike za definisanje smerica za dalji razvoj sveukupnih odnosa dve strane, kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track