BOŠKO OBRADOVIĆ: Ekspoze pokazao da postoje dve Srbije
Foto: Fonet

DSS-DVERI neće podržati novu vladu

BOŠKO OBRADOVIĆ: Ekspoze pokazao da postoje dve Srbije

Politika -

BEOGRAD - DS S i Dveri neće podržati ekspoze i novu vladu, poručili su večeras poslanici te dve stranke.

Poslanik DSS-a Milan Lapčević rekao je da ta stranka nema nameru da podrži ekspoze mandatara Aleksandra Vučića i buduću vladu, navodeći da je ekspoze mnogo više izveštaj o radu vlade u prethodne četiri godine, nego što je program vlade za naredni period. On je, nakon što je mandatar završio predstavljanje programa vlade, novinarima u parlamentu rekao da je Vučić "pokazao da nije sposoban da vodi zemlju, jer ne može ni ekspoze da sažme u par sati".

Poslanik sa liste DS S-Dveri Miladin Ševarlić rekao je da je tokom govora mandatara o oblasti poljoprivede stavio kravatu sa porukom protiv GMO, kojom je hteo da pozdravi sve građane koji su protiv GMO, kao i 127 skupština gradova i opština koje su potpisale deklaraciju protiv GMO.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da se iz opširnog ekspozea mandatara moglo zaključiti da postoje dve Srbije."Jedna u glavi Aleksandra Vučića, koja živi u drugom vremenu i prostoru, sa drugim podacima i druga u kojoj svi živimo", rekao je Obradović novinarima u skupštini nakon izlaganja ekspozea.

On je rekao iz ekspozea može zaključiti da Srbija nastavlja evrofanatični put ka Evropskoj uniji po svaku cenu, a bez ideje kako da se zaustavi bankarska pljačka, te da nema ministarstva za porodicu, ideje za rešenje pitanja KiM, prezadužzenih porodica, veoma malo o poljoprivredi i kulturi...

O svemu tome poslanici Dveri će govoriti u sredu, rekao je Obradović dodajući da je kuriozitet da će svaki od sedam članova poslaničke grupe Dveri imati onoliko minuta u raspravi, koliko je Vučuć imao sati za ekspoze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track