POSLANICI TRUTOVI: Ovo lenčarenje platili smo im 87 miliona
Foto: Društvene Mreže

Ovako su srpski poslanici „zaradili“ tri i po debele plate

POSLANICI TRUTOVI: Ovo lenčarenje platili smo im 87 miliona

Politika -

Parlamentarci za celo leto, od 3. juna, kad se konstituisala Skupština, radili svega sedam dana, ali su se nauživali za sve naše pare

Nakon skoro tri i po meseca lenčarenja i svega sedam radnih dana narodni poslanici bi uskoro trebalo da se vrate u skupštinske klupe - bogatiji za čak tri i po plate, što je u proseku oko 350.000 dinara, ali i za bakarnu boju.

A nabacili su je i oni iz vlasti, ali i iz opozicije. Za to lenčarenje građani Srbije su platili čak oko 87 miliona dinara!

Baškario se na moru... Zoran Živković
Baškario se na moru... Zoran Živković

Poslanice SNS Katarina Rakić i Aleksandra Đurović, sudeći po slikama koje su objavljivale na Instagramu, bile su poslušne građanke - leto su provele uživajući u lepotama Srbije, baš onako kako je i njihov predsednik stranke Aleksandar Vučić savetovao. Dok se Rakićeva s prijateljicama ludo provodila na Saboru trubača u Guči, Đurovićeva je uživala na Zlatiboru.

Katarina Rakić u Guči
Katarina Rakić u Guči

Socijalisti Stefana Miladinović, Dijana Vukomanović i Branko Ružić svojim fotkama sa odmora izbombardovali su i Instagram i Tviter. Oni su se, kao i njihove koalicione kolege iz SNS, mahom odmarali po Srbiji, ali i šire, pa se tako Miladinovićeva pohvalila da udiše svež vazduh na Kopaoniku, dok je Vukomanovićeva u Crnoj Gori slikala pokošenu travu.

Marijan Rističević
Marijan Rističević

Vatali boju

Branko Ružić je skoro svake nedelje bio negde na putu, pa je, osim mora, obišao i Srbiju uzduž i popreko, što s porodicom, što s prijateljima. Bio je na Love Festu u Vrnjačkoj Banji, obišao je i toplički kraj i Kuršumliju, gde je napravio i poznati selfi sa suprugom Anom, a nije zaobišao ni Prištinu, pa ni Knin.
Maja Videnović u Dubrovniku
Maja Videnović u Dubrovniku

Lider Nove stranke Zoran Živković kupao se i čvario u Crnoj Gori, pa je sve tviteraše počastio jednim opasnim selfijem dok je leškario na ležaljci uz opasku: „Neka se javi ko sme da zakaže sednicu parlamenta“.

Aleksandra Đurović na Zlatiboru
Aleksandra Đurović na Zlatiboru

Rističević obišao region

S druge strane, Marijan Rističević, predsednik Narodne seljačke stranke, osim što je odmor iskoristio da promeni sliku na Tviteru, pohvalio se i da uživa u Republici Srpskoj. On je s tih putešestvija okačio gomilu slika, a stigao je da ode i na more u Crnu Goru, kao i na Zlatibor, gde se uslikao kako mažnjava pljeku, a nije ga zaobišao ni vašar u Rumi.
Čedomir Jovanović u Hrvatskoj
Čedomir Jovanović u Hrvatskoj

Podsetimo, narodni poslanici su od 3. juna, kad je konstituisan novi saziv Skupštine, pa do danas imali svega sedam radnih dana, tačnije bilo je samo sedam plenarnih sednica.

Stefana Miladinović na Kopaoniku
Stefana Miladinović na Kopaoniku

Vole KroacijuOPOZICIJA SE BRČKALA KOD HRVATALider LDP Čedomir Jovanović slobodne dane iskoristio je da s porodicom ode na more, a destinacija mu je bila Hrvatsko primorje, gde je u svom buržujskom stilu pozirao na jahti, skakao na glavu u vodu, pravio kolutove i ostale vratolomije. Funkcionerka DS Maja Videnović takođe je leto provela na Jadranu. Ona je napravila brojne slike na Stradunu u Dubrovniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track