MINISTRI SE OPREMILI: Milan Krkobabić uselio medveda u kabinet!
Foto: Marina Lopičić

Novi ministri se skućili

MINISTRI SE OPREMILI: Milan Krkobabić uselio medveda u kabinet!

Politika -

Novoizabrani članovi Vlade sa sobom u zgrade ministarstava poneli pregršt sitnica, uključujući i mape, figurice, porodične slike, ikone

Novoizabrani ministri nedavno su se uselili u svoje radne prostorije i, po dobrom starom običaju, već su u kabinete doneli i sitnice za koje su emotivno vezani. Tako na radnom stolu ministra prosvete Mladena Šarčevića stoji fotografija unuka, ministarka pravde Nela Kuburović drži ikonu, dok ministar bez portfelja Milan Krkobabić čuva medveda!

- U kabinetu mi stoji figura od porcelana u obliku medveda. Dobio sam je u novembru 2008. od gradonačelnika Berlina, velika je oko 20 centimetara. Veoma mi je draga, svuda me prati već osam godina, pa sam je doneo i u ovaj kabinet. Medved je simbol Berlina, a označava moćan grad, jaku ekonomiju, i ima neku posebnu snagu - prepričava Krkobabić sa oduševljenjem.Znači joj samo laptopMinistarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić u prvi mah nije mogla da se seti šta je donela sa sobom.- Ponela sam laptop. Od Etno-mreže dobila sam poklon koji mi najviše znači, a koji sam htela sebi da kupim, a to je stara srpska ćirilica u zlatovezu. Eto, ona mi stoji u kabinetu. Tako da, osim laptopa, od koga se ne odvajam, hmmmm, to je dobro pitanje... Da li je moguće da mi znači samo laptop...- uz osmeh je poručila Brnabićeva.Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je emotivno vezan za sliku unuka.- U kabinet sam doneo stilizovani globus, laptop, sliku svog unuka, koja mi je i najdraža - iskreno će Šarčević.

Mali Buda

Ministar kulture Vladan Vukosavljević u kabinet je uneo figuricu sa Dalekog istoka.- Doneo sam figuricu malog Bude iz Kine, za sreću. Za mene ona ima i sentimentalnu i simboličku važnost - rekao je Vukosavljević.Nela Kuburović, ministarka pravde, kaže da joj na stolu stoji ikona.- Kad sam pre dve godine bila postavljena za pomoćnika ministra pravde, na poklon sam dobila ikonu arhangela Mihaila i nju sam prebacila u novu kancelariju - kratko je poručila.Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović sa sobom je poneo mapu.- Osim ličnih stvari, torbe, šolje za kafu, doneo sam i mapu poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu u Sremu - otkrio je za Kurir Nedimović.

Goran KneževićUSELIO SAM I TANJIRMinistar privrede Goran Knežević kaže da je u kancelariju uneo samo radni pribor.- U kabinet sam doneo nalivpero koje je staro ili sedamnaest ili devetnaest godina, jer njime volim da pišem. Uneo sam i svoj rokovnik. Nisam ni šoljicu za kafu, jer je ne pijem. Čak nisam menjao ni raspored u prostoriji. Jedino što je novo u kabinetu jeste poklon koji sam dobio od kolege iz Kazahstana, jer mi je to bio prvi međunarodni susret na novoj funkciji, a u pitanju je tanjir - kaže Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track