PREMIJER ZAVRŠAVA POSETU PARIZU: Vučić danas drži predavanje na Univerzitetu političkih nauka
Foto: Zorana Jevtić

Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope

PREMIJER ZAVRŠAVA POSETU PARIZU: Vučić danas drži predavanje na Univerzitetu političkih nauka

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nastavlja trodnevnu posetu Francuskoj, a danas će održati predavanje na Univerzitetu političkih nauka (SceincesPo) u Parizu, na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope".

Premijer boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Francuskoj, tokom koje je razgovarao sa državnim vrhom, učestvovao na poslovnom forumu i razgovarao sa predstavnicima velikih francuskih kompanija.

(VIDEO) PREMIJER U POSETI PARIZU: Vučić razgovarao sa Valsom o jačanju saradnje Srbije i Francuske

Proces evropskih integracija Srbije, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, ali i na bilateralnom niovu, a posebno na ekonomskom planu, u centru su pažnje, a u srpskoj delegaciji su i ministri Vlade Srbije.

Predsednik Vlade Srbije razgovarao je u četvrtak u Parizu sa premijerom Francuske Manuelom Valsom.

POTPISAN UGOVOR U PARIZU: Srbija dobija 755.000 evra za izbeglice

Vučić je rekao da je sa francuskim kolegom razgovarao o suštinskim problemima za sve države i naglasio da u Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate u reformama.

Vučić je u četvrtak govorio i na poslovnoj konferenciji o Srbiji u asocijaciji "Biznis Frans", na kojoj su učestvovali predstavnici oko 80 francuskih komanija, koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiji.

VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA FRANCUSKIH KOMPANIJA: Ulažite u Srbiju, nudimo bolje uslove od bilo koga!

On je pozvao francuske kompanije da u što većem broju dođu u Srbiju i dodao da trgovinska razmena može biti veća, kao i da Srbija očekuje rast od tri odsto ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja