Dačić: Lako ćemo sa DS!

Koalicija SPS-PUPS-JS sutra s Tadićem

Dačić: Lako ćemo sa DS!

Politika -
Iz razgovora koje sam imao s Nikolićem i Vučićem zaključujem da predsednik Srbije neće vršiti opstrukcije

BEOGRAD - Počinju pregovori!

Lider socijalista Ivica Dačić najavio je da će sutra po podne biti održan sastanak lidera koalicije SPS-PUPS-JS s predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem i funkcionerima DS na kojem će se razgovarati o programu i politici nove vlade.

- Između nas nema spornih pitanja. Ne očekujem teške razgovore, ali je dobro da se proces formiranja vlade ubrza. Treba prelamati, ne treba odugovlačiti, treba donositi suštinske odluke, ali i što pre utvrditi da li je većina na strani DS i njihovih partnera ili na strani naprednjaka i poštovalaca njihovog programa - naveo je Dačić. On tvrdi da ne zna da li je Tadić prihvatio da bude kandidat za premijera.

- Nisam razgovarao s njim, ne znam da li je ta tema bila na dnevnom redu - kazao je Dačić i dodao da brzina razgovora o vladi zavisi i od rokova predviđenih Ustavom i zakonom, ali i od novih političkih okolnosti koje se odnose na izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, koji ima ovlašćenja u predlaganju mandatara.

- Iz razgovora koje sam imao s Nikolićem i Vučićem mogu da zaključim da predsednik Srbije neće vršiti opstrukcije procesa formiranja vlade - naveo je Dačić.

(B. B.)

Nema velike koalicije bez SPS-PUPS-JS

Prema Dačićevim rečima, koalicija ne može da bude velika ako u njoj nije SPS-PUPS-JS jer se smatra da je velika koalicija ona koja ima 60-70 odsto glasova onih koji su izašli na izbore. Dačić je naveo i da je laž da oni „ucenjuju, zatežu i traže“ neka ministarstva ili direktorska mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track