Šarović izabran za Šešeljevog zamenika

Radikali rekonstruisali i podmladili stranački vrh

Šarović izabran za Šešeljevog zamenika

Politika -
Za potpredsednike su imenovani Nemanja Šarović, Dejan Mirović, Zoran Krasić i Vjerica Radeta, dok je Ana Simonović novi gensek radikala

BEOGRAD - Novine.

Nemanja Šarović, na predlog lidera SRS Vojislava Šešelja, imenovan je na funkciju zamenika predsednika stranke, koju će vršiti u narednih šest meseci, odlučeno je juče na sednici Centralne otadžbinske uprave. Radikali su, pored zamenika predsednika, dobili i celokupno novo rukovodstvo - izabrani su novi potpredsednici, generalni sekretar i njegovi zamenici. Za potpredsednike su imenovani Nemanja Šarović, Dejan Mirović, Zoran Krasić i Vjerica Radeta, dok je Ana Simonović novi gensek radikala. Njeni zamenici su Nenad Vukićević i Ivan Ninić, a Aleksandar Dražić će ubuduće biti na funkciji predsednika gradskog odbora.

Prema Šarovićevim rečima, ovo je trenutak da se stranka vrati na mesto koje zaslužuje na političkoj sceni.

- Nama predstoji ozbiljan posao. Moramo stranku da vratimo na staru poziciju. Ovo nije kraj rekonstrukcije, treba da se izabere još jedan potpredsednik i predsednik Izvršnog odbora - rekao je Šarović uz opasku da je zadovoljan rekonstrukcijom.

Kako saznajemo, na sednici nije bilo žučnih svađa, ali su okružni odbori, kao i prošle nedelje, insistirali da Radeta, zbog lošeg izbornog rezultata, podnese ostavku, što ona nije učinila. Na mesto potpredsednika stranke nije reizabran Dragan Todorović, Milorad Mirčić kao ni Gordana Pop Lazić. Ni Aleksandar Martinović više nije potpredsednik SRS.

(K. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track