Nikolić se zahvalio Tadiću što je otvoren za saradnju
Foto: Rts

Nikolić se zahvalio Tadiću što je otvoren za saradnju

Politika -
U zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu o primopredaji dužnosti razgovaraju izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić i bivši predsednik Srbije Boris Tadić
1 / 7 Foto: Beta

BEOGRAD - Novizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić i bivši predsednik Boris Tadić završili su sastanak u zgradi Predsedništva Srbije, koji je počeo oko 12 časova.

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav NIkolić ocenio je, posle razgovora sa dosadašnjim predsednikom Borisom Tadićem, da građani Srbije sa više optimizma mogu da gledaju u političku stabilnost Srbije u budućnosti i poručio da će mandat za sastav vlade odmah dati onom ko obezbedi većinu.

Nikolić je rekao da očekuje da će položiti zakletvu do kraja nedelje, kao i da će kao predsednik omogućiti da odmah dobije mandat onaj ko obezbedi većinu, kako bi se vlada što pre formirala.

Nikolić je rekao da je sa Tadićem razgovarao o tome kako Srbija treba da izgleda u budućnosti i ocenio da je ovo bila prva demokratska primopredaja, jer predsednika Tadića nije zamenio predsednik druge političke stranke, budući da je on dao ostavku na mesto predsednika SNS.

Zbog toga Nikolić očekuje da će saradnja na svim nivoima vlasti biti bolja nego do sada i da će svi nivoi vlasti sarađivati kako bi ispunili ciljeve koje su građani pred njih postavili svojim glasovima na izboirima.

On se zahvalio Tadiću što je otvoren za saradnju, i što je, kako je rekao, svestan da nema previše vremena i da vlada treba brzo da bude formirana.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je sa izabranim predsednikom Tomislavom Nikolićem razgovarao ne samo o prenosu nadležnosti već kako treba u budućnosti da funkcionišu institucije u Srbiji.

Tadić je novinarima u zgradi Predsedništva po završetku sastanka sa Nikolićem rekao da je jako važno da se institucije države što pre konstituišu i da u sinergiji krene njihovo funkcionisanje.

"Razgovarali smo o tome koliko je važno da se izbegne institucionalni vakum, primopredaja prođe na najbolji način, a institucije konstituišu na svim nivoima - lokalnom, republičkom i predsedničkom. Ovo je bio veoma dobar razgovor, rekao je bivši predsednik Srbije i budući mandatar nove vlade Boris Tadić.

U zgradu Predsedništva nešto posle 13 časova ušla je i predsednica parlamenta, koja zamenjuje predsednika Republike, Slavica Đukić Dejanović, koja takođe treba da razgovara sa izabranim predsednikom Srbije Nikolićem. Sastanak Nikolić - Dejanovićeva završen je oko 14.25 minuta.

Podsetimo, u zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu o primopredaji dužnosti razgovarali su u izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić i bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

Tokom naredne sedmice biće održana sednica parlamenta, na kojoj će izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiti zakletvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja