Počeli pregovori o novoj vlasti u Nišu

Počeli pregovori o novoj vlasti u Nišu

Srbija -
Predstavnici dosadašnje vlasti, koju su činile koalicije oko DS i SPS sa G17 plus, tvrdili su da će i nova koalicija biti u istom sastavu, uz odbornike Liberalno demokratske partije

NIŠ - Zvanični pregovori o formiranju nove gradske vlasti počeli su danas u Nišu na poziv gradonačelnika i predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke Miloša Simonovića.

Konstitutivna sednica Skupštine grada biće zakazana sutra, ali se još ne zna tačan datum održavanja sednice, rečeno je u kabinetu predsednika Skupštine grada Mileta Ilića.

Predstavnici dosadašnje vlasti, koju su činile koalicije oko DS i SPS sa G17 plus, tvrdili su da će i nova koalicija biti u istom sastavu, uz odbornike Liberalno demokratske partije.

Menadžer niškog LDP-a Predrag Jelenković rekao je da još nije dobio zvaničan poziv za pregovore o novoj skupštinskoj većini.

Na izborima 6. maja i ponovljenim izborima 13. maja, najviše odbornika dobila je Srpska napredna stranka (SNS) 17. DS ima 15 odbornika, URS 11, SPS 10, a DSS i LDP po četiri odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track