Protest meštana zbog prevoza

Protest meštana zbog prevoza

Srbija -
Na stajalištima u našim mestima od 1. juna nije dozvoljeno da stoje autobusi Nišekspresa i Jugotransa, već samo vozači Pešić prevoza, kaže član Saveta MZ Lipovice Nebojša Ilić

LESKOVAC - Meštani desetak sela u okolini Pečenjevca najavili su za danas veliki protest zbog problema oko prevoza putnika od Leskovca do Niša.

Protest će biti organizovan na mostu u selu, a učestvovaće meštani Lipovice, Draškovca, Pečenjevca, Priboja i drugih okolnih sela.

- Na stajalištima u našim mestima od 1. juna, prema skupštinskoj odluci, nije dozvoljeno da stoje autobusi Nišekspresa i Jugotransa, već samo vozači Pešić prevoza - kaže Nebojša Ilić, član Saveta MZ Lipovice.

Ilić za Južne vesti ističe da su ljudi ogorčeni, jer autobuse svakoga dana koristi oko 700 putnika, među kojima je mnogo učenika i studenata kojima je ova saobraćajna veza jedina mogućnost da odu do svojih škola i fakulteta.

Čelnici ovih sela kažu da su obavešteni iz gradske uprave da je zakazan sastanak sa rukovodiocima tri autobuske kuće kako bi problem bio rešen "mirnim putem".

- Svi smo mi za mirno rešenje problema, a ako do toga ne dođe, protesti će trajati svakoga dana sve dok se ne omogući svim autobuskim kućama da koriste sva stajališta - najavljuje Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track