ČEDIN TELOHRANITELJ UDARIO STARICU: Neregistrovanim autom zgazio baku!
Foto: Marina Lopičić

Skandalzno

ČEDIN TELOHRANITELJ UDARIO STARICU: Neregistrovanim autom zgazio baku!

Politika -

BEOGRAD - Starija Beograđanka povređena je sredinom prošle nedelje u Vlajkovićevoj ulici u centru Beograda kada ju je automobilom udario pripadnik jedinice za obezbeđenje MUP-a Srbije, koji je angažovan kao pratnja Čedomira Jovanovića, lidera LDP-a!

Nesrećnoj ženi pomoć je pružena na VMA, a protiv policajca je podneta prijava pošto je automobil koji mu je Jovanović ustupio bio neregistrovan!

Prema rečima očevidaca, nezgoda se dogodila u sredu oko 20 časova. Policajac u civilu isparkiravao je automobil BMW 530 beogradskih registracija, koji je bio parkiran u Vlajkovićevoj ulici. Krenuo je u rikverc i očigledno nije video ženu koja je sa trotoara zakoračila na ulicu van pešačkog prelaza. Udario ju je zadnjim delom vozila.

- Žena je pala na ulicu. U tom trenutku činilo se da nije toliko povređena koliko je bila isprepadana. On je zaustavio automobil i izašao da joj pomogne. Ubrzo je stigla i policija. Nastala je gužva jer je saobraćaj bio blokiran - priča očevidac za „Alo!”.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Policija je obavila uviđaj, alkotestirala i vozača i pešaka, uzela izjave od njih, a potom je nesrećna žena prevezena na VMA, gde joj je ukazana medicinska pomoć. Konstatovana je i manja materijalna šteta na automobilu, ali tek onda je usledio problem. Utvrđeno je da je automobil koji je vozio Čedin pratilac neregistrovan već pet meseci!

- Automobil BMW 530 vodi se na Čedinu firmu „Agrohub”, koja mu je oduzeta zbog duga. Interesantno je kako je automobil ostao njemu na korišćenje, a moguće je da zbog toga nije ni uspeo da ga registruje. Potpuno je neodgovorno da neko poput Jovanovića koristi neregistrovano vozilo, a pritom ga još ustupa drugima. Još je neodgovornije što je tako nešto prihvatio policajac - kaže sagovornik „Alo!” upoznat sa slučajem.

Predmet povodom ove nezgode dostavljen je nadležnom tužilaštvu i dosad je jedino protiv policajca podneta prijava, i to samo za upravljanje neregistrovanim vozilom.

Čeda ne zna otkud njegov auto kod njegove pratnje?!

Novinari „Alo!” pokušali su juče da dobiju komentar od Čedomira Jovanovića povodom ovog incidenta, ali nam se on nije javljao na broj poznat redakciji, niti nam je odgovorio na SMS. Njegov najbliži saradnik poručio je za „Alo!” da lider LDP-a već neko vreme nema veze sa firmom „Agrohub”.

Foto: Zorana Jevtić

- Jovanović niti je davao, niti sada daje službene automobile policajcima iz njegovog obezbeđenja. Njegovo obezbeđenje su policajci koje mu je država dodelila. Njima takođe ne daje automobile svoje firme. Oni voze službena policijska vozila. Očigledno je da je neko hteo da bude maliciozan u vezi sa celom tom pričom - kazao je on.

Kupovao BMW, a radnicima nije davao plate

Čedomiru Jovanoviću u avgustu ove godine izvršitelji su zaplenili firmu „Agrohub” zbog duga od oko 200 miliona dinara prema kompaniji „Mediolanum invest“. Kako je bilo navedeno na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije u zabeležbama, Jovanović je na ime duga založio svoj udeo u firmi „Agrohub” od 100 odsto, te je tako izgubio firmu. Inače, Jovanovića radnici te firme jure za zaostale plate, a Ištvan Bokar, jedan od njih, pokrenuo je i postupak pred sudom.

- Meni duguje oko 100.000 dinara za mart, april i maj 2015. Kad sam video da mi nije isplatio tri plate, nisam hteo više da radim, a slučaj je sada na sudu - rekao je Bokar tada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track