PUPOVAC O POLOŽAJU SRBA U HRVATSKOJ: Osiguraćemo učešće u institucijama vlasti
Foto: Fonet

Pregovori u toku

PUPOVAC O POLOŽAJU SRBA U HRVATSKOJ: Osiguraćemo učešće u institucijama vlasti

Politika -

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas da je izvesno da će se Srbima osigurati participacija u institucijama vlasti u Hrvatskoj, a da će se u narednim danima videti na kom sve nivou i do kojeg sve nivoa će to biti.

''O tim stvarima se upravo razgovara'', rekao je Pupovac.

On je naveo da je mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković čovek natprosečnih sposobnosti, kvaliteta i veština, a da će se videti kakvu će politiku voditi i koliko će ona biti funkcionalna kada je po sredi rešavanje položaja Srba.

''Deo puta smo dobro prošli. Sada dolazi deo koji je zahtevniji i videćemo kako ćemo proći i sa koliko zadovoljstva tu deonicu'', rekao je Pupovac dodajući da treba pozdraviti Plenkovićevo opredeljena da smiri atmosferu u Hrvatskoj, gradi toleranciju i uključi manjine u rešavanje problema.

Govoreći o Vukovaru i dvojezičnim tablama, Pupovac je naveo da očekuje da će Ustavni sud reći svoje mišljenje o statutu, što minimalno znači da predstavnici Srba i Hrvata u Vukovaru sednu i na temeljima Ustava, zakona i mišljenja Ustavnog suda dođu do rešenja koje će moći da se primeni.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track