Dejan Mirović: Čekamo Šešelja da nas digne!

Intervju: Potpredsednik SRS

Dejan Mirović: Čekamo Šešelja da nas digne!

Politika -
Pritisak Zapada i naše slabosti i neprofesionalizam doveli su nas do toga da smo sada van Skupštine

BEOGRAD - Radikali se spremaju za kambek.Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dejan Mirović kaže da ovo nije kraj radikala, da nastavljaju da se bore za socijalnu pravdu i protiv ulaska zemlje u EU, iako više neće biti u parlamentu. U razgovoru za Kurir Mirović govori i o žestokoj sednici Centralne otadžbinske uprave na kojoj su neki od funkcionera vratili člansku kartu.

Dragan Todorović kaže da sa ovakvim kadrovima SRS neće trajati ni šest meseci. Da li ste se našli u toj opasci, da li je ovo kraj SRS?

- Ovo nije kraj SRS. Očekujem povoljnu presudu Vojislavu Šešelju u septembru ili oktobru ove godine i meni, kao njegovom pravnom savetniku, u ovom trenutku to je najvažnije. Reč je o istorijskoj presudi, koja će imati uticaj na političku scenu Srbije, pa time i na položaj SRS.

Kada možemo očekivati Šešelja u Srbiji? Da li je lider SRS dobrog zdravlja?

- Vrlo brzo nakon presude. Nažalost, njegovo zdravlje je ozbiljno ugroženo, i to je ono što me najviše brine u ovom trenutku.

Da li ste razočarani što Todorović, Aleksić i Martinović više neće biti aktivni u stranci?

-To su ozbiljni i časni ljudi. Niko od njih nije napustio stranku. Ta kadrovska rešenja nisu nepromenljiva.

Ko je odgovoran što SRS neće biti u Skupštini - da li su vam kletve došle glave?

- Pritisak Zapada i naše slabosti i neprofesionalizam su uzroci koji su doveli do ovakvog rezultata. Videli ste kako je radostan Jelko Kacin jer SRS kao stranka koja je protiv ulaska u EU nije u Skupštini.

(K. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track