POPOVIĆ SNP: Vlada Srbije treba da raskine Briselski sporazum i preokrene situaciju oko KiM
Foto: Printscreen Youtube

Iz ruku EU nadležnost vratit pod UN

POPOVIĆ SNP: Vlada Srbije treba da raskine Briselski sporazum i preokrene situaciju oko KiM

Politika -

„Vlada Srbije treba da raskine Briselski sporazum i da pokrene široku diplomatsku inicijativu da se pitanje Kosova i Metohije izuzme iz nadležnosti EU i vrati u nadležnost Saveta bezbednosti UN, gde imamo principijelnu podršku naših saveznika Rusije i Kine“, rekao je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije tokom posete Kosovu i Metohiji.

On je istakao da se situacija na geopolitičkoj mapi sveta menja i da „konačno ide na ruku Srbiji“. „Pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi, Bregzit u Velikoj Britaniji, kao i najava novih referenduma u evropskim državama koje žele da napuste EU, uz istovremeno ekonomsko i vojno jačanje Rusije, ukazuju da se geopolitičke prilike u svetu menjaju u korist nacionalnih interesa Srbije“, rekao je Popović.

On je naglasio da „nikada nisu bili slabiji oni koji su podržavali teroriste i trgovce organima i zagovarali nezavisnost lažne države Kosovo“.

„Tu mislim na pojedine zapadne političare i države, ali i na njihove saveznike u Srbiji, te izdajnike koji su 2009. godine pitanje južne srpske pokrajine izmestili iz nadležnosti Saveta Bezbednosti UN i predali u ruke otvoreno pristrasnoj Evropskoj uniji“, rekao je Popović.

Predsednik SNP smatra da današnja Vlada Srbije ima „istorijsku šansu da preokrene situaciju po pitanju Kosova i Metohije i da ispravi nepravdu koju je srpskom narodu nanela prethodna štetočinska vlast“.

„Srbija više ne sme da trpi poniženja Brisela i šiptarskih terorista, već treba da raskine Briselski sporazum koji se sve vreme primenjuje na štetu srpskih nacionalnih interesa. Sada je istorijski trenutak za to i taj trenutak kao država i narod moramo da iskoristimo“, zaključio je Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track