Vučić: Imaćemo dobre kontakte sa Rudijem Đulijanijem
Foto: Fonet

Premijer poručio građanima Srbije da mogu da budu spokojni

Vučić: Imaćemo dobre kontakte sa Rudijem Đulijanijem

Politika -

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada Srbije imati dobre kontakte sa Rudijem Đulijanijem, koji slovi za kandidata za državnog sekretara u administraciji novog predsednika SAD Donalda Trampa, ali da ne treba zaboravljati da sve zavisi pre svega od našeg rada.

Vučić je, na pitanja novinara u vezi odnosa sa Đulijanijem, rekao da se inače svašta piše, pa čak i to da je platio da bi video aktuelnog predsednika SAD Baraka Obamu, iako, podsetio je, Obamu nikada nije video, niti je išta ikada platio za tako nešto slično.

- Kod nas svako može da izmišlja šta god mu padne na pamet - rekao je Vučić i zapitao kako će sada da prihvate da je Vučić dobar sa nekim, a lagali su da ne poznaje nikoga iz nove administracije SAD.

On je poručio građanima Srbije da mogu da budu spokojni, "jer ćemo uvek imati i znanja i volje i umeća da ostvarimo dobar pristup sa svima i imamo prijateljske odnose".

Vučić je podsetio da je Đulijani jedan od prvih svetski značajnih ličnosti koji je podržao "Beograd na vodi", i dodao da su takve stvari bitne a ne to da li ga je i gde vodio, kada je Đulijani bio u Beogradu.

- Srbija može da razgovara sa svima i radimo na tome da imamo što više prijateljskih odnosa. Očekujem najviše od našeg rada. Zamislite da je neko od ovih stručnajaka, polupismenih, poznavao te ljude, pa ne bi mogli da živimo od njih. Polako, imaćemo dobre kontakte, ali sve zavisi najviše od nas - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track